ØVRE EIKER: Kolberg blir nok ikke alene i sitt kostyme. Klokken 12.00 i dag, onsdag, er det samling på Fossesholm for frivillige utkledde i Vestfossen – i forbindelse med at Sommertoget ankommer klokken 13.42.

Flest mulig oppfordres til å stille opp i rokokkokostymer. Knut Kolberg leder an som Kong Christian den IV - sammen med Knut Harald Sommerfeldt.

Når kommer toget?

Sommertoget ruller inn på Kongsberg stasjon kl. 12.15. Der skal det stå en halv time.

Kl 13.19 vil toget gjøre et stopp på Darbu stasjon på omkring 13 minutter.

Hele veien fra Kongsberg og inn til jernbanestasjonen i Vestfossen vil NRK filme. I tillegg vil et helikopter, utstyrt med kamera, fly over hele strekningen.

Sommertoget stopper i Vestfossen kl. 13.42, og der står det helt til torsdag kl. 11.05.

Deretter går turen videre til Mjøndalen med beregnet ankomst torsdag kl. 11.16.

LES OGSÅ: Slitte sviller har gitt to togavsporinger

Saken fortsetter under bildet

Rigger til folkefest

Da Sommertoget stoppet innom Vikersund 3. august, hadde nesten 1.000 personer møtt opp på stasjonen for å ønske NRK-toget velkommen. Flere påpekte til Bygdeposten at de aldri hadde sett så mange mennesker på én gang i Vikersundgata.

I Vestfossen er det er lagt opp til et rikholdig program for dagen, sydd sammen av Petter Anthon Næss.

– Det blir konserter, utstillinger og aktiviteter hele dagen - med en bredside av talent fra Vestfossen, i alle kategorier, forteller han.

Det loves liv og røre helt fram til NRK starter sin direktesending av Sommeråpent klokken 21.30.

På det nye torget er det rigget opp boder og benker. Det serveres mat og forfriskninger, og det er musikk fra to scener. Det blir skulpturbygging, rebusløp og mye gøy for barna.

– Vi håper været holder og at det blir den folkefesten vi har lagt opp til. Her får du det meste og det hele toppes selvsagt med TV-sendingen på kvelden. Men før det, kommer det til å skje mye på og rundt perrongen her i Vestfossen, sier Næss.

Ber alle stille opp

Arrangementskomiteen ber alle som kan om å stille opp med flagg og bannere, og ellers finne på artige ting langs ruta til toget, eller på torget. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Når Sommertoget kommer klokka 13.42 blir det kostymeopptog fra Fossesholm herregård. Øvre Eiker skolekorps og Øvre Eiker musikkorps spiller.

Det blir også konsert med skolekorpset. NRK rigger seg til på perrongen, med aktiviteter fra NRK Super og Quiz.

 

Kulturskolen skal ha konserter og framføringer, og Marie Hals Hellerud synger med band. Etterpå tolker Geir Ivan Madsen Cornelis & Taube og flere til - også med band.

Det blir skaurock med skaumannen, Dagfinn Kolberg opptrer med Øvre Eiker musikkorps og Celebration, og ved barne-TV-tid er det Vestfossen Mannskor sin tur. En halv time seinere dukker Christian Kvart opp igjen, med Knut Kolberg og Knut Harald Sommerfeldt.

Deretter går det slag i slag, med Marie Firing Lemme band, Vestfossen Salongorkester, en kvartett fra mannskoret, Jan Bertelsen på obo, Berdon Kirkesæther og Johny Aasgaard.

Kong Christian IV

  • Konge av Danmark og Norge. Ble også kalt Christian Kvart.
  • Født 12. april 1577. Død 28. februar 1648 (Ble 70 år).
  • Regjeringstid fra 1588 til 1648.
  • Valgspråk: Fromhet styrker riket.