Populært med Sommersvøm

HAR DET GØY: Jesper Davis (f.v. – 11), Tevje Sandbekk Støyl (10), Anthon Hovde (11), David Brekken (11) og Jørgen Mogen (10) inviterer gjerne med i leiken under Sommersvøm.

HAR DET GØY: Jesper Davis (f.v. – 11), Tevje Sandbekk Støyl (10), Anthon Hovde (11), David Brekken (11) og Jørgen Mogen (10) inviterer gjerne med i leiken under Sommersvøm.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdager og torsdager yrer det av liv i Furumo Svømmehall. Da er det Sommersvøm og alle femte til sjuendeklassingene i Modum er invitert.

DEL

– Her kan vi leke, hoppe på stupebrettet, svømme og leke haien kommer, forteller Jørgen Mogen.

Han er en av 250 barn som har benyttet seg av det nye Sommersvøm-tilbudet første måned. I dag har han tatt turen til svømmehallen sammen med kamerater fra Stalsberg skole.

LES OGSÅ: Gratis svømming i sommer: – Dette er vanvittig moro å få til

Nye venner

– Jeg har faktisk blitt kjent med ganske mange siden Sommersvøm egentlig. Vi har hoppa på stupebrettet også har vi blitt venner, sier Anthon Hovde.

Vennegjengen er skjønt enig i at noe av det beste med Sommersvøm er muligheten for å få nye venner fra hele Modum. Trude Wichmann, som er miljøterapeut ved Stalsberg skole, har observert det samme på skolen.

– Det å være sammen på tvers av trinnene på fritida, synes jeg er bra. Elevene har noe felles å prate om som alle kan være med på, og det synes jeg er flott, sier hun.

Morsomme aktiviteter og trøst

Har du vært i svømmehallen en dag det er Sommersvøm, har du kanskje observert noen nye ansatte med knallrøde tskjorter og Sommersvøm på ryggen.

– De hjelper oss og setter i gang leker og sånne morsomme ting som kan være gøy i vann, kan guttene forklare.

– Noen ganger er det konkurranser hvor du kan vinne gratis is, sier de strålende fornøyd.

Aktivitetslederne setter i gang inkluderende aktiviteter under Sommersvøm, men er også tilstede hvis det er noen som trenger litt trøst eller oppfølging.

Det var elevrådet ved skolene som delte ut Sommersvømkortene til alle elevene i femte til sjuende klasse. Guttene synes det er bra at tilbudet er gratis, for da kan alle være med.

– Da er det enklere å få med venner.

Godt besøkt

Alle guttene kan fortelle at de er mer i svømmehallen nå enn før. Hege Bendiksby, leder i Furumo Svømmehall, kan synes det er gøy at tiltaket er så populært.

– Det er 20-30 barn som benytter tilbudet hver gang. Det er innenfor et omfang som gjør det fint å håndtere, sier Bendiksby.

Oppfordringen fra elevene er klar:

– Hvis noen vil være med oss å leke er de hjertelig velkomne. Det er dårligere å sitte i sofaen å chille enn å dra på Furumo og svømme og få nye venner!

Fakta

Sommersvøm

  • Gratis for 5. til 7. klasse i Modum
  • To dager i uka fra 15. mai til 15. september
  • Følger svømmehallens åpningstider
  • Elevrådet har delt ut «Sommersvømkort» til alle
  • Egne Sommersvøm-ansatte hjelper til

Artikkeltags