– Det var verdt turen kan du si, forteller Ole Eivind Fuhre fra Vikersund.

– Det var veldig hyggelig. Vi ble godt tatt imot, hadde egen tjener på bordet og ingen gikk hjem verken tørste eller sultne.

Setter pris på

I tillegg til kongeparet var også prinsesse Astrid, fru Ferner, til stede på det som offisielt kalles «Afternoon Tea». Kalaset ble holdt i den store festsalen på slottet.

Mens Fuhre ble hedret for sin langvarige innsats i og omkring hoppmiljøet i Vikersund, har Kodal også en «sprek» bakgrunn. Hun har vært med i Hokksund Turnforening i 69 år og vært instruktør for revmatikerne ved Hokksund Kurbad i tjue. Nå er hun instruktør på Eikertun hver onsdag.

Det er også verdt å nevne at Fuhre har gjort det meste og hatt de fleste verv det er mulig å ha i hoppmiljøet i Vikersund. Det eneste han mangler er President-jobben og å sette verdensrekord.

Våre to lokale, og sjelden iherdige ildsjeler, var sammen med 60–70 andre med ulike lidenskaper på slottsbesøket.

Begge er å betrakte som grunnpilarer i hver sine miljø, nærmest som noen utrettelige evighetsmaskiner som står på år etter år.

Taler og underholdning

I tillegg til vakre ord fra kongen selv var Åse Kleveland på plass for å gi litt musikalsk bevertning.

– Det var veldig flott, og det ble jo skikkelig allsang og taktfast klapping da hun framførte «Ola Tveiten-sangen», forteller Ole Eivind Fuhre.

Hele følget med godt voksne hedersmenn og -kvinner fikk også en omvisning på slottet før de tuslet hver til sitt. Et titt i både Speilsalen og Fuglerommet var med på rundturen.

– Behov for oss

Hans Majestet har flere ganger fortalt hvordan han og Dronningen møter mange eldre som gjør en stor frivillig innsats for sine lokalsamfunn

– Livet består av mange ulike faser – som byr på sine egne gleder og utfordringer. Jeg tror vi alle har behov for å oppleve at det er bruk for oss og våre ressurser – uansett hvor i livet vi befinner oss, sa kongen til de inviterte gjestene.