Brukollapsen på E18: Henla sak mot grunneier

NEDE: 65 meter av Skjeggestadbruas sørgående løp ble sprengt 25. mars. Merk hvordan kjeglene på brua ble stående under hele smellet.

NEDE: 65 meter av Skjeggestadbruas sørgående løp ble sprengt 25. mars. Merk hvordan kjeglene på brua ble stående under hele smellet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har henlagt saken mot en grunneier og en entreprenør i forbindelse med at Skjeggestadbrua på E18 i Holmestrand kollapset i fjor.

DEL

– Det har vært to personer i forbindelse med utlegging av masser som har hatt status som mistenkt, og for deres vedkommende er saken henlagt på bevisets stilling, sier politiinspektør Eskil Bredesen i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Nettopp anleggsarbeid i nærheten av brua var årsaken til at det sørgående bruløpet kollapset 2. februar i fjor, fastslo Norges vassdrags- og energidirektorat.

Henleggelsen skjer på bakgrunn av en totalvurdering av saken.

– Vi har samlet inn opplysninger og vurdert forskjellige sider og rettslige grunnlag og kommet fram til at bevismessig må saken henlegges, sier Bredesen.

Ingen ble skadd da bruløpet brøt sammen da grunnen rundt brufundamentet skled ut. 25. mars ble resten av det ødelagte bruløpet sprengt bort.

Den nye Skjeggestadbrua skal etter planen være ferdig og kunne åpnes før sommerens fellesferie.

Artikkeltags