I morgen kan du sjekke om naboen betalte sin rettmessige andel i skatt

SKATTELISTER: Onsdag morgen offentliggjøres skattelistene for 2017.

SKATTELISTER: Onsdag morgen offentliggjøres skattelistene for 2017. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag offentliggjøres skattelistene for 2017. Bygdeposten gir deg noe – og resten kan du sjekke selv.

DEL

Fra klokka 07.00 onsdag morgen vil Bygdeposten presentere de lokale skattelistene. Da vil du kunne se hvem som betalte mest skatt i Modum, Sigdal, Krødsherad og Øvre Eiker.

Foruten hvem som betalte mest i skatt, kan du også se hvem som tjente mest og hadde høyest formue.

Allerede fra klokken 07:00 kan du selv gå inn for å søke i årets skattelister på skatteetaten.no. Du kan søke både din egen skatt og for eksempel naboens.

Men, og dette må du være oppmerksom på, for å kunne søke i skattelistene må du logge deg inn, og det betyr at den du søker på kan se hvem som har vært inne og sett på sine skattetall. På samme måte kan du se hvem som har søkt på deg.

Sakene vi legger ut om skatt, er forbeholdt våre abonnenter. Vil du være klar til onsdag morgen, kan du tegne abonnement her.

3,2 millioner fikk penger igjen

I en pressemelding skriver Skatteetaten at det samlede skatteoppgjøret for 2017 viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 492 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. 317.000 selskaper har betalt til sammen 81 milliarder kroner i skatt (unntatt petroleum).

3,2 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende fikk tilbakebetalt skatt til gode i årets skatteoppgjør, og 760.000 betalte restskatt. For tre av fire personer som fikk skatt til gode eller restskatt er beløpet under 15.000 kroner. For én av 25 (fire prosent) er beløpet over 50.000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken