«Skam-Noora» ble eksamensoppgave

SKAM: «Je hetter Josefine Pettersen og kjem i frå Sigdal», sa hun på Gullruten på TV 2 i fjor vår. I år var hun eksamensoppgave.

SKAM: «Je hetter Josefine Pettersen og kjem i frå Sigdal», sa hun på Gullruten på TV 2 i fjor vår. I år var hun eksamensoppgave. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Josefine Frida Pettersen fra Sigdal var et viktig element i avgangselevenes eksamen i dag.

DEL

NETTAVISEN: I dag har årets russ og tenåringer gjennomført eksamen i norsk hovedmål. For alle har det vært samme oppgave, og samme opplegg. Blant oppgavene handlet det blant annet om å sammenligne en tekst fra Nora i Ibsens «Et Dukkehjem», og Noora i TV-serien «Skam» - spilt av Josefine Frida Pettersen fra Sigdal.

Ifølge Utdanningsdirektoratet er det 50.000 elever som har vært påmeldt til norsk hovedmål VG3, og dette er derfor den største eksamensdagen for elever i eksamensprioden.

LES OGSÅ: Peer Gynt-prisen til «Skam»

Dette er årets eksamensoppgave

I de fire langsvarsoppgavene til valg kunne årets VGS-elever enten sammenligne to dikt, skrive om språkets betydning for menneskers identitet, gjøre en retorisk analyse av en tale eller sammenligne utdrag fra «Et dukkehjem» og den populære NRK-serien «Skam»:

«I de to vedlagte tekstene møter vi to kvinner med samme navn. Nora i Et Dukkehjem ønsker å forlate mannen sin, Torvald Helmer. Noora fra TV-serien Skam prøver å overtale kjæresten William til å ikke reise fra henne. Sammenlign de to tekstvedleggene, og plasser tekstene i en kulturhistorisk sammenheng».

Artikkeltags