Gå til sidens hovedinnhold

Vil leie ut rom på «gamlehjemmet» til fattige

Artikkelen er over 3 år gammel

Sigdalsheimen har ledig kapasitet. Nå vil politikerne leie ut rommene – til «fattige» naboer eller unge som mangler bolig.

På grunn av færre pleietrengende eldre i Sigdal, har Sigdalsheimen seks-sju ledige rom. De har også redusert bemanningen noe ut fra at rommene står tomme.

Disse ledige rommene kastet politikerne sine øyne på under torsdagens møte i administrasjonsutvalg og formannskap. Det var stor enighet om at man skulle forsøke å leie dem ut.

Helse- og sosialsjef Linda Torgersen har allerede pratet uformelt med naboene Krødsherad og Modum, og der har de ikke behov.

LES OGSÅ: Sigdal må få opp «farten»

Lutfattige Øvre Eiker

– Hva med lutfattige Øvre Eiker? Har noen tatt kontakt med dem?, spurte Runolv Stegane (V).

Torgersen kunne avkrefte at hun hadde hatt noen kontakt med dem.

– Øvre Eiker har et veldig stort behov, men da måtte man i så fall kreve betaling på forskudd, uttalte Kjell Tore Finnerud (Ap) med et skjevt smil i munnvika.

Stegane lanserte også ideen om å annonsere med ledige rom for å få unge til å flytte hjem - «rett på heimen», som det litt fleipete ble uttrykt.

Det ble også vist til danske byer som har hatt suksess med å la unge bo billig mot at de gjør en innsats som «trivselsassistenter» på sykehjem.

Les også

«Kakebu» blir legekontor

 

Ny «business»

Høyres Bård Sverre Fossen syntes Sigdal utmerket kan bli en eksportør av helsetjenester når kommunen er så heldig stilt at den har ledig kapasitet.

– Det kan være ny «business».

Åse Lien fra Fagforbundet mente det var mulig å gå enda bredere ut og for eksempel henvende seg til Oslo, der det er stort press på pleietjenestene.

LES OGSÅ: Til salgs igjen - etter halvannet år

Fellesforslag

Alle partiene støttet ideen om utleie, og den ble til slutt fremmet i et fellesforslag: «Ledige rom på Sigdalsheimen søkes leid ut til andre kommuner. Det vurderes også å leie ut til private, for eksempel ungdom.»

Saken skal opp i kommunestyret som en del av budsjettbehandlingen.

Les også

Vil ha de unge «heimatt»

Kommentarer til denne saken