I et forsøk på å skape flere møteplasser i bygda, inviterer Sigdal Utvikling, Sigdal kommune og Sigdal indutriforening, med flere, til torsdagsforum 19. oktober.

Seansen foregår på Eggedal Borgerstue, og forumet beskrives som en uformell møteplass om aktuelle personer og saker i sigdalssamfunnet.

LES OGSÅ: Slik blir «Haglebutunet»

Skråblikk på sigdølingen

Bygdepostens redaktør Knut Bråthen skal hjelpe gjestene med å bli enda bedre kjent med kveldens gjester. I tillegg skal han ta et lite skråblikk på Sigdal og sigdølingene.

– Og hvordan er egentlig sigdølingen, Knut Bråthen?

– Sigdølingen er nok en som går inn i framtida med et litt skeptisk drag om munnen. Han synes ærlig arbeid er å sitte i gravemaskinen fra klokka fem om morgenen til halv elleve om kvelden, oppsummerer Bråthen.

LES OGSÅ:

Hvem er Fredric?

En av gjestene er Fredric Forsell. Han leder Sigdals største arbeidsplass - Sigdal Kjøkken. Han er svensk, bosatt i Sverige og ukependler til Nedre Eggedal.

På gjestelista står også Anne Line Nubberud. I 2006 startet hun opp med Norsk Alpakke, og hun beskrives som en gründer i særklasse, med et fantastisk engasjement og vilje til å utvikle det unike.

I Sigdal jobber dessuten verdens nest eldste kvinne som har besteget Mount Everest. Lisbeth Friberg kommer for å fortelle sin historie.