Fikk pris for nattbordskuff

VINNERE: Perle EIdal, Kevin Haviken Kathrud, Johan Hvidsten ogThomas Neshagen vant Innovation Camp med sin nattbordskuff.

VINNERE: Perle EIdal, Kevin Haviken Kathrud, Johan Hvidsten ogThomas Neshagen vant Innovation Camp med sin nattbordskuff.

Artikkelen er over 2 år gammel

Fire niendeklassinger gikk til topps i «oppfinnerkonkurranse». Nå blir kanskje nattbordskuffen deres blir satt i produksjon.

DEL

Det var under Sigdal Næringskonferanse på Prestfoss samfunnshus prisen ble delt ut torsdag ettermiddag.

Perle Eidal, Kevin Haviken Kathrud, Johan Hvidsten og Thomas Neshagen konkurrerte mot alle medelevene på trinnet under Innovation Camp i august, og torsdag ettermiddag presenterte de produktet sitt foran 130 publikummere – deriblant store deler av kommunens næringsliv.

Fjell skuffer ikke

Elevene kunne velge mellom to oppgaver – enten utvikle en nattbordløsning for køyesengserien Bjønn for Nedre Eggedal Hyttemøbel eller skape et helt nytt reiselivsprodukt.

– Vi valgte nattbordskuff. Den er integrert i køyesenga, den har lader og skuffen er inndelt i rom for å gjøre det mer ryddig, forklarer Thomas Neshagen.

Skuffeløsningen har fått navnet «Fjell skuffer ikke».

LES OGSÅ: Søstre skapte julemagi med miniatyrby

Kan bli satt i produksjon

Selv fikk de vite om seieren allerede i august, og i mellomtiden har de samarbeidet med designer for å finpusse produktet og lage en prototyp.

Nå er det en reell sjanse for at det blir satt i produksjon. Prototypen er klar og ble vist fram på scenen under prisutdelingen.

LES OGSÅ: Artig miks i ny butikk: Elektronikk, campingutstyr og bilrekvisita

Overrasket

De fire forteller at de ble overrasket over at nettopp deres produkt ble valgt.

– Da vi så hva de andre hadde, trodde vi ikke at vi kom til å vinne, sier Perle.

De konkurrerte mot ideer som klatrepark under vann og heis opp til Haglebunatten.

I tillegg til heder og ære fikk vinnerne en plakat av dem selv, samt 5000 kroner. Så gjenstår å se om skuffen kommer til å skuffe – eller om den blir en salgssuksess som blir å finne på mang ei fjellhytte i framtida.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken