Skal få industrien til å blomstre

PROSJEKTLEDER: Per Arne Lislien skal bruke de neste fire årene på å styrke industrien i Sigdal.

PROSJEKTLEDER: Per Arne Lislien skal bruke de neste fire årene på å styrke industrien i Sigdal. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Per Arne Lislien skal jobbe med å utvikle industribedriftene i Sigdal de neste fire årene.

DEL

Per Arne Lislien er ansatt i en fireårig prosjektlederstilling, og det er Sigdal Industriforening i samarbeid med Buskerud Næringshage og Sigdal kommune som står som «oppdragsgivere».

Lislien lønnes av penger som Sigdal får fra staten som kompensasjon for bortfall av differensiert arbeidsgiveravgift. Disse pengene skal brukes til samfunnsnyttige tiltak for næringslivet i distriktene.

Bred erfaring

Per Arne har jobbet i ulike industrielle utviklingsmiljøer nasjonalt og internasjonalt, noe som har gitt ham en bred erfaring, melder Industriforeningen og Buskerud Næringshage i en pressemelding.

Tre perioder som styreleder for Innovasjon Norge i Buskerud og Vestfold, med teknologiaksen Horten–Kongsberg som hovedfokus, har gjort Per Arne godt kjent med næringslivet i området.

Han har også lederutdannelse samt ti års erfaring fra Luftforsvaret.

LES OGSÅ: Sigdal uten visjoner?

Flyttet inn på familiegård

Per Arne har en sterk tilknytning til Sigdal, nylig flyttet han og samboeren inn i det nyoppussede hovedhuset på familiegården i Nedre Eggedal.

Per Arne ser fram til å ta fatt på arbeidet med dagens og morgendagens industri i Sigdal.

Arbeidsgruppa har bestått av Jan Julseth, påtenkt leder av styringsgruppa for prosjektet, Kjell Ole Marken, leder i Sigdal Industriforening, Harald Tveiten, tidligere fabrikksjef på Sigdal Kjøkken og Tone Ranheim Rolfstad, daglig leder Buskerud Næringshage og innleid sekretær for Sigdal Industriforening.

Tidligere leder av Sigdal Industriforening, nå avdøde Leif Skare, var også med og la ned en betydelig arbeidsinnsats for prosjektplanen. Det er Sigdal Industriforening selv som vil initiere prosjektlederens arbeidsoppgaver gjennom det fireårige prosjektet.

Styrke konkurranseevnen

Målet er at medlemmenes kompetanse innen bedriftsutvikling skal øke, at det skal samarbeides om tiltak som gir økt lønnsomhet, at bedriftenes konkurranseevne og posisjon i markedet skal forbedres, at rammebetingelsene for industribedriftene i kommunen skal bli bedre og at det skal bygges nettverk med andre miljøer og organisasjoner som kan være av betydning for industrien i Sigdal, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Sigdal kommune må våkne opp!

Artikkeltags