– Dette var bare noe jeg MÅTTE si ja til, artig å prøve noe nytt. At det er «langt ute på landet» har ikke noe å si, jeg ser ikke så mye på kartet når jeg takker ja til et oppdrag, sier Vinni med et smil.

Han kom rett fra Bali til Eggedal for å øve denne uka. Mye skulle finpusses, alt fra tekniske detaljer til det rent musikalske.

Sauvik er den ene halvdelen av hiphop-duoen Paperboys, og slo virkelig igjennom etter Halvdan Sivertsens "Sommerfuggel i vinterland", som han framførte for første gang i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes».

Benedicte Adrian holder nyttårskonsert 

Oppvarmingsband

Leder Tone Besserud i Eggedal Skole- og Ungdomskorps, synes det har vært kjempemoro å jobbe fram mot denne konserten og lover at det blir helt spesiell «kirkemusikk» søndag ettermiddag.

– Alle store stjerner har oppvarmingsband på konserter, og denne gangen er det vi som skal dra opp stemningen, ler hun.

– Mange av melodiene på konserten er fra platene som Vinni har gitt ut, med andre ord et bredt repertoar.

Fikk pris for nattbordskuff 

Mye planlegging

Ideen om en slik spesiell konsert ble født for nesten ett år siden. Dirigent Linda Rømo tok kontakt med Øyvind «Vinni» Sauvik, og han tente raskt på tankene om et fellesopplegg. Korpset har øvd jevnt og trutt helt siden før sommerferien, og nå er alt klappet og klart for en heidundrende konsert. Billettene har gått unna som varmt hvetebrød, men Besse røper at det er noen få billetter igjen som selges i døra i morgen.

Korpset har i dag 20 musikere i alder fra yngre ungdom til folk godt over femti. Og spesielt for denne konserten har de hyra inn et par stykker på henholdsvis tuba og slagverk for å styrke korpset enda mer.