– En campingbrann er et mareritt

Artikkelen er over 3 år gammel

Oppfordringen fra brannvesenet er soleklar. Ta brannsikkerhet i campingvogna på alvor. En øvelse søndag viste at en campingvogn brenner ned på minutter.

DEL

(Drammens Tidende) SIGDAL: Det gikk rundt 15 minutter fra brannvesenet tente på inni en campingvogn på Haglebu til den og nabovogna var nesten helt nedbrent.

LES OGSÅ: Stjal sykkel – ble lagt inn på sykehus

Brant fort

– Vi hadde øvelse med brannmannskapene fra Eggedal, og det gikk skremmende fort fra de tente på inni den ene til to vogner var nesten nedbrent. Etter sju minutter smittet brannen over fra vogna vi tente på til nabovogna, forteller pressekontakt Tina Brock i Drammensregionens brannvesen IKS.

Og oppfordringen er soleklar:

– Sørg for å ha røyk- og gassvarsler i vogna, pluss slokkeapparat. Dersom brann: Evakuer umiddelbart og ring 110.

LES OGSÅ: Kjørte på rødt – stoppet med promille

Dokumentasjon

Det er 300 campingvogner bare på Haglebu, og utallig flere på de mange fjell- og sjøcampingplassene i distriktet brannvesenet dekker.

– For oss vil en campingbrann fort være et mareritt. Mange av disse vognene har jo i tillegg spikertelt som står på tre. Med litt hjelp av kraftig vind vil flammene nærmest hoppe fra vogn til vogn, sier Brock, som berømmer Kristian Medalen, driveren av Haglebu Camping hvor øvelsen ble holdt.

– Han er veldig nøye med å be om dokumentasjon fra gjestene om at de har røyk- og gassvarsler og slokkeapparat, sier Brock.

LES OGSÅ: Kjørte hjem fra Vinmonopolet i fylla

Artikkeltags