Gå til sidens hovedinnhold

152,4 millioner til samferdsel i Midtfylket

Artikkelen er over 3 år gammel

Buskerud fylkeskommune skal de neste fire årene bruke 3,9 milliarder på fylkesveier og kollektivtransport – 152,4 millioner går Midtfylkets vei.

17 millioner til gangvei i Modum og 35 millioner til oppgradering av Eggedalsveien. Det er bare noen av en rekke prosjekter som vil få midler av fylkeskommunen de neste årene, etter et vedtak i fylkestinget sist uke.

– Hovedmålet for oss de neste årene er at vi får et trafikksikkert, effektivt og miljøvennlig transportsystem, sier Olav Skinnes (Sp), leder av hovedutvalget for samferdsel til fylkeskommunens egen hjemmeside.

LES OGSÅ: Nå ruller veimillionene inn

Ny gangvei

Blant de myke trafikantene er det moingene som kan glede seg aller mest. Her har fylkestinget bevilget hele 17 millioner kroner til gangvei langs fylkesvei 144, best kjent som Eikerveien fra Vassbonn til Gustadveien. Dermed blir skoleveien tryggere for en rekke elever ved Stalsberg skole.

Også ved Sysle skole vil det bli tryggere skolevei. Som Bygdeposten tidligere har skrevet, vil det bli gjennomført trafikksikkerhetstiltak for fem millioner kroner på fylkesveien som dundrer forbi skolen og bensinstasjonen på stedet.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Samtidig har også kryllingene grunn til å smile. Både Krødsherad og Modum er nevnt at skal få mindre tiltak til gang- og sykkelveier langs skolevei. Det er imidlertid ikke satt noen sum bak lovnadene.

Kraftig oppdatering

Kryllingene kan også glede seg over en kraftig oppgradering av vestsideveien. Fylkesvei 191 og 192 bevilges i alt 40 millioner kroner til forfallstiltak mellom Haslerud og Fyrandsbråten.

Også Hervik Bru på fylkesvei 280 i Krødsherad skal få en utbedring, med prislapp fra fylkeskommunen på 14 millioner.

Men de som har aller mest grunn til å juble over bedre vei er eggedølingene. I Sigdal skal det nemlig brukes totalt 71 millioner kroner på utbedringen av fylkesvei 287. Både strekningen fra Linderud bru til Sundbakken og Hørja bru til Skjærs bru skal oppgraderes for henholdsvis 35 og 36 millioner kroner.

Les også

BPs veipatrulje: Testet 400 km

 

Bedre for busspassasjerene

I Vikersund bygges det for tiden heftig i nordre del av sentrum. En del av prosjektet er også ny skyssterminal for busspassasjerer. Dette prosjektet bevilges fire millioner kroner av fylket.

Samtidig skal det også bli bedre bussholdeplass ved Åsmundrudkrysset på fylkesvei 280, eller Krøderveien, mellom Vikersund og Sysle.

Øvre Eiker blir tilgodesett med mindre tiltak til skolevei, og som i Modum og Krødsherad er posten satt opp uten konkrete summer.

Kommentarer til denne saken