OSO Hotwater vil spare 200.000 på samarbeid med Ringeriks-Kraft

INNTAR EIKER: Konsernsjef Ole Sunnset i Ringeriks-Kraft inngår et samarbeid med Oso Hotwater.

INNTAR EIKER: Konsernsjef Ole Sunnset i Ringeriks-Kraft inngår et samarbeid med Oso Hotwater. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

OSO Hotwater og Ringeriks-Kraft/Smartliv har inngått en utviklingsavtale de mener de vil spare 200.000 på.

DEL

(Eikerbladet) De vil tilby smarte varmesystemer til markedet innenfor Smartliv-plattformen.

Sparer 200.000

OSO Hotwater ønsker Ringeriks-Kraft velkommen.

– Som en av de største industribedriftene i Øvre Eiker har vi et relativt høyt forbruk av energi. For oss er det viktig å ha en samarbeidspartner lokalt når det kommer til smarte energiløsninger. OSO Hotwater ønsker derfor Ringeriks-Kraft velkommen som ny eier eller deleier av Øvre Eiker Energi, sier Stein Arne Riis i pressemeldingen.

– Vi oppfatter Ringeriks-Kraft som en eier som ønsker å bidra til utvikling av lokalt næringsliv. Strømkostnadene våre vil også bli lavere dersom Ringeriks-Kraft Nett fusjonerer med Øvre Eiker Nett. Med vårt energiforbruk vil OSO Hotwater styrke konkurransekraften ved å spare over 200 000 kroner i året ved lavere nettleie, sier Stein Arne Riis.

Også administrerende direktør i Ringeriks-Kraft er fornøyd.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har etablert et strategisk samarbeid for å utvikle smarte produkter som sparer energi for brukerne og er med på å løse klimautfordringen, sier teknologidirektør i OSO Hotwater, Stein Arne Riis og administrerende direktør i Ringeriks-Kraft, Ole Sunnset.

Smartteknologi

OSO Hotwater søker aktivt flere strategiske partnere innenfor smart styring av beredere for å sikre en enhetlig plattform for alle kunder, skriver de i pressemeldingen.

OSO Hotwater utvikler varmesystemer der varmtvannsberedere er kjernen. OSO har startet en utvikling hvor smartteknologi skal brukes til å styre energibruken på en måte som er klima- og miljøriktig, skriver de videre.

Smartliv, som er 50 prosent eid av Ringeriks-Kraft, utvikler smart energistyring som kommunikasjonsapp, smart elbillading, smart hyttestyring og solcelleanlegg. Smart oppvarming av varmtvann er viktig for OSO Hotwater, og er en naturlig videreutvikling av Smartliv-konseptet.

– Det skjer veldig mye spennende innenfor digitalisering både hos OSO Hotwater og i Ringeriks-Kraft. Vi ser derfor fram til å utvikle samarbeidet videre til glede for våre kunder, sier Sunnset i pressemeldingen.

LES OM ØVRE EIKER ENERGI-DEBATTEN HER!

Artikkeltags