Gå til sidens hovedinnhold

Gode nyheter hvis du skal til utlandet

Artikkelen er over 4 år gammel

Ekspertene tror på enda sterkere krone framover.

Kronen har styrket seg med sju prosent i juli. Flere analytikere og valutastrateger tror at kronen vil styrke seg ytterligere mot nyttår. Det er godt nytt dersom du har planlagt en ferie i utlandet.

– Når det er såpass kraftig bedring i norsk økonomi som det har vært det siste året, faktisk bedre enn ventet, er det paradoksalt at kronen er svakere nå enn ved årets inngang, sier Øystein Børsum til Dagens Næringsliv , som sikter til kronens utvikling mot euro.

Han er sjeføkonom i Swedbank, og han er en av dem avisen har snakket med som er mest positiv til kronen. Økningen i juli har styrket kronen med omkring 60 øre mot amerikanske dollar og 30 øre mot euro.

Kronens svake utvikling henger sammen med oljeprisen og det avtakende boligmarkedet, mener Børsum.

– Utenfra kan det ikke se bra ut at boligprisene faller etter 20 år med økning, men vi har et annet perspektiv. Dette er Oslo-spesifikt. Nå svarer tilbudet på boliger endelig, og tilbudet kommer kraftig. Det betyr at prisoppgangen i fjor var for sterk og må korrigeres tilbake. Derfor kan vi vente en sterkere krone igjennom høsten etter hvert som dette bildet fester seg, sier han. (ANB-NTB)

Kommentarer til denne saken