Toppartister til RAW Air

Stor fanskare: Plumbo er fra Sande og Holmestrand. I 2011 fikk de Spellemannsprisen med sangen «Møkkamann», som solgte til platina. Alle Foto: Pressefoto

Stor fanskare: Plumbo er fra Sande og Holmestrand. I 2011 fikk de Spellemannsprisen med sangen «Møkkamann», som solgte til platina. Alle Foto: Pressefoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Plumbo har 40.000 følgere på Facebook. Staysman og Lazz og Knut Anders Sørum har også mange.

DEL

Tre store trekkplastre skal sørge for at det blir skikkelig fest under finalehelgen på RAW AIR-turneringen i Vikersund Hoppsenter 17.–19. mars.

Mange venter på Plumbo

At Plumbo kommer, har den lokale fansen allerede fått med seg. Jungeltelegrafen har gått på Facebook.

– De vil spille både i pausen og under publikumsfesten i hallen på lørdag, lover Arild R. Hansen.

Stoffet Plumbo kan som kjent, ha eksplosiv effekt på tette rør. Bandet, med samme navn, vil nok sette fart på stemningen under den store publikumsfesten.

Fans i alle aldre

Plumbo er kjent for slagere som «Møkkamann», «Ola Nordmann», «Rådebank», og «Gi meg en Bayer». I fjor kom de med sitt åttende album «Haraball». Siden de vant Spellemannsprisen for «Årets hit» i 2012, har musikken blitt allemannseie, med appell til tre generasjoner.

Fredag er Staysman and Lazz gjester. De vil spille litt ute, og under premieutdelingen inne.

Grand Prix-stjerner

Duoen bestående av Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen og er kjent for sin partymusikk. I mars 2015 deltok de i Melodi Grand Prix på NRK med «En godt stekt pizza».

– Søndag vil Knut Anders Sørum spille i pausen og under premieutdelingen ute, sier Arild R. Hansen.

Sørum, som er fra Østre Toten, representerte Norge i Eurovision Song Contest i 2004 i Istanbul med låten «High».

Med å lage stemning er også «DJ Håkon» (Håkon Lundhaug).

Billetter, skyss og mat

Generalsekretær Tone Kjemperud Kristiansen opplyser at det er de med billetter til rennet som har førsteprioritet til festene.

– For de med VIP-billetter blir det buffé. Publikum ellers kan kjøpe enkle retter, som gryterett, pølser eller hamburger, inne i hallen og i kiosken, sier hun.

Kristiansen forteller at festene vil gå ut i de små timer, og at det vil gå skyttelbusser så lenge det er folk i bakken.

Artikkeltags