NSB klarer ikke å sette opp tog til Raw Air

Buss for tog: Arne Åbråten må satse på buss i hoppuka i mars.

Buss for tog: Arne Åbråten må satse på buss i hoppuka i mars.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Du har hørt det før; buss for tog.

DEL

Manglende togmateriell tvinger Raw Air over på asfalt i åpningsåret.

Ønsker grønn profil

For å sikre en grønn profil, som FIS-direktør Walter Hofer hilste varmt velkommen, ønsket Raw Air-arrangøren å frakte hoppere, støtteapparat, medier og fans rundt med tog. Men NSB maktet ikke å stille med nok materiell på jernbanenettet.

– Det er ikke noe stort problem for oss, men vi hadde et ønske om å forflytte oss på skinner, sier Raw Air-direktør Arne Åbråten til NTB.

Nå blir det buss for tog i stedet. Det blir også satt opp fly for å frakte hopperne fra Trondheim til Vikersund.

– Dette gjør at vi har avreise dagen etter alle renn. Det gir bedre tid for TV og en mer fleksibel transport, sier Åbråten.

Neste år?

– Tog gjennom Norge med NRK i egen studiovogn ville vært flott, men vi avskriver ikke ideen på skinner over tid. Forhåpentlig er det på plass allerede neste år, sier Raw Air-sjefen.

Han kan melde om stor interesse fra utlandet. Hadelendingen var selv i Tyskland og Østerrike under hoppuka. Der fikk Raw Air stor oppmerksomhet.

– Når vi når fram på internasjonale dialekter, viser det seg at utlendingene har begynt å forstå det spenstige konseptet vårt, hvor kvalifiseringene også inngår i sammendraget, sier Åbråten.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken