Jobbet 17 timer i ett

Må skjerpe seg: Arbeidstilsynet avdekket tildels grove brudd på Arbeidsmiljøloven under en kontroll i mars i år på Quality Spa & Resort på Norefjell. ARKIVFOTO: Boel Kristin Støvern

Må skjerpe seg: Arbeidstilsynet avdekket tildels grove brudd på Arbeidsmiljøloven under en kontroll i mars i år på Quality Spa & Resort på Norefjell. ARKIVFOTO: Boel Kristin Støvern

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Quality Spa og Resort Norefjell har fått smekk på lanken av Arbeidstilsynet.

DEL

Det var i mars i år at Arbeidstilsynet besøkte et av Norges største og mest kjente spahoteller på Norefjell for å sjekke om arbeidsmiljøloven ble fulgt. Dette fortalte Dagbladet i går.

Grove brudd

Hotellet med 1.900 senger fikk varsel om 14 pålegg, hvor sju ble vedtatt. Disse gikk på brudd på overtidsregler, arbeidstidsbestemmelser og brudd på helse, miljø og sikkerhets-reglene.

Men spahotellet på Norefjell var ikke enestående.

Arbeidstilsynet skal ha avdekket hele 26 lovbrudd ved Petter Stordalens 40 hoteller i Choice-kjeden.

Noen av de groveste bruddene ble funnet på luksushotellet på Norefjell.

Fikk ikke betalt overtid

En kvinnelig ansatt i restauranten ved Quality Spa & Resort Norefjell jobbet over 17 timer sammenhengende – fra 11:30 til 04:46 dagen etter – før hun på nytt begynte på jobb 09:05, bare etter fire timer og 19 minutters arbeidsfri.

Arbeidstilsynet avslørte også at ansatte, ved samtlige avdelinger, jobbet sammenhengende mellom 13 og 20 timer i løpet av 24 timer, uten at de fikk det lovpålagte overtidstillegget.

Hotellet hadde et system der de ansattes arbeidstid ble summert til 7,5 timer selv om de i realiteten jobbet i 12,5 timer, skriver Dagbladet.

Det ble også avdekket en rekke tilfeller der de ansatte ikke fikk lovpålagt arbeidsfri mellom arbeidsøktene.

Beklager

Bygdeposten var i kontakt med hotelldirektør Anne Rustberggard Varden i går, men hun ville ikke kommentere opplysningene utover en e-post hun har sendt til Dagbladet. Der skriver hun:

– Først vil jeg si at dette er svært beklagelig. Vi har gjennomført en prosess med Fellesforbundet, Virke og Arbeidstilsynet og har kommet til enighet med tillitsvalgte og ansatte som ikke er organiserte om nye avtaler. Vi kommer til å følge opp dette tett framover, for å sørge for at vi følger lover og regler, og at ansatte sikres hvile og avkobling slik de har rett på, og alle har behov for.

Varden mener at de kan dokumentere at det ble utbetalt overtid.

Skal følge regelverk

Petter Stordalen var ikke tilgjengelig for Dagbladet. Han er på reise i utlandet, og administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, kommer med en uttalelse i stedet.

– Vårt mål er at arbeidstilsynet ikke skal finne avvik, men når de likevel gjør det er det svært beklagelig. Da iverksettes tiltak for å lukke avvikene slik at varsel om pålegg kan legges vekk. Etter det vi kjenner til skal de aller fleste sakene fra 2014 og 2015 det her refereres til være lukket, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Der understreker han samtidig at kjedens hoteller skal følge norsk regelverk, og samtlige hotell skal følge tariff, uavhengig av om arbeidstakerne er organisert eller ikke.

Flere hoteller

Det var flere hoteller innen Stordalen-konsernet som brøt Arbeidsmiljøloven.

Holmsbu Spar & Resort omtales også som en av verstingene. Her jobbet blant annet en av de ansatte 21 nattevakter på rad, uten en eneste dag fri.

Quality Hotel Mastemyr, Quality Hotel Grand Kongsberg, Clarion Collection Hotel Bastion, Clarion Hotel Trondheim, Quality Airport Hotel Værnes og Clarion Hotel Royal Christiania.

Arbeidstilsynet har gjennomført kontrollene i 2014 og 2015.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken