NEDRE BUSKERUD: – Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier operasjonsleder Erik Gunnerød.

Ved 04.30-tiden natt til søndag stanset politiet en bil på grunn av manglende lys. De oppdaget raskt at karen bak rattet ikke hadde noe der å gjøre.

Operasjonsleder Erik Gunnerød ved Søndre Buskerud politidistrikt sier det var tydelig at bilføreren ikke var helt edru.

– Utåndingsprøven viste over lovlig verdi. Og da føreren la fram legitimasjon, viste det seg at han bare var 17 år og dermed ikke hadde gyldig førerkort, sier Gunnerød.

Bilen ble parkert og 17-åringen ble tatt med til legevakten for blodprøvetaking.

Stanset igjen

Da politipatruljen skulle kjøre 17-åringen hjem ved 06-tiden, fikk de seg en overraskelse.

Bilen de hadde parkert kom plutselig kjørende mot dem. Og inn i bilen satt en som lignet veldig på 17-åringen de allerede hadde pågrepet.

Bilen ble nok en gang stanset. Nå var det 17-åringens tvillingbror som satt bak rattet.

Også han blåste rødt på alkometeret og måtte bli med en tur på legevakten for blodprøvetaking.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende, og det tror jeg ikke så mange andre i landet har heller, sier operasjonslederen til Drammens Tidende.

– Stor sikkerhetsrisiko

– Dette er jo bare tragisk. I tillegg til å ikke være gamle nok til å ha førerkort, kjørte de med promille og utgjorde dermed en stor sikkerhetsrisiko på veiene, sier Gunnerød.

Etter nattens hendelse kan tvillingbrødrene se langt etter å ta lappen til 18-årsdagen.

Blir du tatt med en promille på 0,5 – 1,2 får du førerkortet inndratt i minst ett år, mens dersom promillen er over 1,2 blir førerkortet inndratt i 2–5 år.

– Disse to kan nok vente seg et oppgjør med skuffede foreldre, samt politiet, da det ble opprettet straffesak på dem for nattens forhold, sier operasjonslederen.