Samarbeider med Ap

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Senterpartiet i Øvre Eiker føler at de ikke fikk forhandlet med Høyre om posisjoner, og støtter nå Aps Jørn Firing.

DEL

Men det hjelper ikke noe fordi det politiske flertallet i Øvre Eiker vil bestå av 15 representanter fra Høyre, tre fra Fremskrittspartiet og en fra Kristelig Folkeparti. Totalt 19 representanter av 37.

– Ordfører Ann Sire Fjerdingstad gikk etter valget ut i media og annonserte at Høyre ønsket et bredt borgerlig flertall. Hun kunngjorde at Høyre ønsket å invitere både Sp og MDG til samarbeid. Da den formelle henvendelsen kom, hadde Høyre allerede underskrevet avtale med Frp og KrF, og alle posisjoner var fordelt. Dette forekommer oss en merkverdig måte å invitere til samarbeid på, som å invitere venner til fest når maten er fortært og festen avsluttet, skriver Svein Ludvig Larsen i en pressemelding.

Øvre Eiker Senterparti har nå inngått valgteknisk avtale med Ap, SV og MDG. Det betyr at Sp vil stemme for Aps ordførerkandidat Jørgen Firing.

Føler seg latterliggjort

Også Miljøpartiet De Grønnes representant i kommunestyret reagerer strekt på framgangsmåten.

- Det er spesielt at Høyre inviterer til samarbeid, når sentrale personer i partiet latteliggjør vårt parti på sosiale medier. Det vitner ikke om et ønske om bredt samarbeid, sier Vegar Hustad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken