Gå til sidens hovedinnhold

Wold hudfletter KrF etter president-vrakingen

Artikkelen er over 3 år gammel

FrPs Morten Wold sparer ikke på kruttet, etter at KrF torsdag sørget for at stortingspresident Olemic Thommessen måtte trekke seg.

Moingen Morten Wold (FrP) er visepresident på Stortinget, og har jobbet tett sammen med Olemic Thommessen (H) siden forrige stortingsvalg. Han er den første som retter kritikk mot KrF etter torsdagens dramatiske utvikling i norsk politikk.

– Siden Thommessen har Stortingets flertall mot seg, må han gå av. Som nær kollega i et lite kollegium er det vondt å være vitne til at mennesker man jobber tett sammen med, utsettes for et slikt krysspress hver dag i tre uker, sier Wold til Dagbladet.

Ventet noe annet

Wold peker på KrFs verdier, og sier han hadde forventet noe annet av partiet.

– Jeg har nok tenkt at når Hans Fredrik Grøvan (KrF) har rullert fra kamera til kamera og latt stortingspresidenten steke i sitt eget fett, at jeg kanskje ikke hadde ventet en slik opptreden fra et parti som er så opptatt av medmenneskelighet, utdyper han overfor avisen.

Les også

Leder jakten på Frps Nobelrepresentant

 

Forståelig

Grøvan på sin side, forstår Wolds utspill.

– Jeg har stor forståelse for at det å ha en kollega som Thommessen, som har gjennomgått det han har gjort, gir grunnlag for medfølelse hos kolleger i et lite kollegium, sier Grøvan, som er parlamentarisk nestleder i KrF, til Dagbladet.

Bakgrunnen for Wolds utspill er den famøse byggesaken på Stortinget, hvor KrF til slutt konkluderte med at de ikke lenger har tillitt til Thommessen som Stortingspresident.

Kommentarer til denne saken