Gå til sidens hovedinnhold

Kan ta 1.500 kaffegjester hver dag

Artikkelen er over 4 år gammel

På den nye hytta på Høgevarde kan du søke ly i moderne og lyse omgivelser på Norefjells tak.

Høgevardehytta har blitt innredet på dugnad, og en gjeng pensjonister med lang fartstid i Den norske turistforeningen (DNT) har svingt hammeren for å ferdigstille den nye hytta.

– Vi har vært en åtte-ti personer her av gangen, i minst tre døgn. Det er det ideelle antall, for da har vi armslag når vi jobber, samtidig som det blir hyggelig og sosialt, sier Jan Sundberg i dugnadsgjengen.

LES OGSÅ: Her er hytta Olav Thon ikke ville ha

Kjøkken og senger

Den nye hytta er både lys og moderne, og dugnadspensjonistene har montert kjøkken og senger i hopetall. De har hengt opp knagger og speil, og til og med redd opp sengene med knitrende nytt sengetøy.

I alt er det rundt 30 sengeplasser i første etasje. I tillegg kan folk ligge på madrass på gulvet i andre etasje.

– Totalt kan vel rundt 70 stykker sove her, anslår Sundberg.

 

Skeptisk ordfører

Ordfører Gustav Kalager i Krødsherad fikk det ærefulle oppdraget med å klippe snora med god hjelp av ordførerkollega Tine Norman i Sigdal under den offisielle åpningen 26. mars.

– Jeg innrømmer at jeg var skeptisk da jeg så tegningene for den nye hytta første gang, men jeg har endret mening, dette er ei hytte for framtiden, sier Kalager.

Han har funnet gamle opplysninger om at turistforeningen hadde søkt den lokale sparebanken om 100 kroner i støtte til hyttebyggingen på Høgevarde i 1892, men fikk avslag. Da gikk det bedre denne gangen, for nå har Sparebankstiftelsen DNB bidratt med 2,7 millioner kroner til nybygget.

Her finner du ferske trikkeskinner Snakkis i bygda

– Den nye hytta har allerede blitt en snakkis i bygda. Det er ikke bare hyttefolk som kommer til å bruke den framover, sier Odd Henning Bentsen som er rektor ved Krøderen skole. Han er sikker på at mange elever fra Krødsherad kommer til å overnatte i årene som kommer.

I dag kan bestyrerparet Huseby ha rundt 1.500 gjester innom kafeteriadelen på dagsbesøk. Antall overnattinger på den nye, ubetjente hytta er også ventet å øke betraktelig.

Bildeserie

Den nye hytta

 

Kommentarer til denne saken