Gå til sidens hovedinnhold

Betaler parkering med mobilen

Artikkelen er over 5 år gammel

Stadig flere bilister betaler parkeringsavgift med mobilen.

Få MittBP i én måned for bare 1 krone!

Antall slike mobilbrukere ble doblet fra 2014 til 2015.

–  Ved å ta i bruk tilgjengelig teknologi har vi forenklet alle bilisters hverdag, sier daglig leder Stian André Holst i EasyPark til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I 2015 ble det gjennomført hele 6 millioner betalingstransaksjoner for parkering via tjenesten EasyPark. Tilsvarende tall for 2014 var på 3,3 millioner. Veksten i antall brukere var på over 100 prosent. Fra 2014 til 2015 steg antallet registrerte brukere fra 98.000 til 210.000.

Holst forventer at det i år blir foretatt over 10 millioner parkeringer som betales med mobiltelefonen. Han mener denne tjenesten er et godt eksempel på hvordan aktører kommer inn fra sidelinjen med en helt annen tilnærming og snur opp ned på en etablert markedssituasjon.

– Stadig flere åpner øynene for mobilbetalingstjenesten, sier Holst og poengterer at det skyldes brukervennligheten og fleksibiliteten.

Hege Kosberg, administrerende diretør i Strex, som er mobiloperatørenes felleseide selskap for betaling med telefon, sier selskapet følger markedet for mobilbetaling med argusøyne.

– Mobilbetaling lykkes best på de områdene hvor tjenesten i seg selv gir fordeler utover andre betalingsmetoder, sier Kosberg og viser til at transaksjonen kan avsluttes på eksakt tid. Parkeringstiden kan også forlenges uten at bilisten må løpe tilbake til bilen. Dermed er «overtidsbetaling» en saga blott.

Kommentarer til denne saken