De var ikke på skirenn

DEL

LederLørdags rotbløyte og kaos i Holmenkollen viser at mange av dem som var der, slett ikke var på skirenn. De var på flatfyll i skogen. Etter TV-bildene og rapportene å dømme var det et salig kaos og folk ble også skadet. Til helgen er det finale i Raw Air i Vikersundbakken. Tusenvis av tilskuere vil strømme til anlegget. Norske hoppere er for tiden best i verden og bakken tåler ekstremt lange hopp. Arrangøren i Vikersund har også hatt sine svarte øyeblikk når det gjelder fyll og dårlige «evakueringsøvelser» etter rennene. Men de har lært. Dessuten har de gjort et bevisst skille mellom lørdag og søndag. De som har små barn anbefales søndagen som er den store familiedagen.

Til å være så mange mennesker på ett sted har det de siste årene ikke vært alvorlige hendelser blant publikum i Vikersund. Arrangøren fikk kritikk etter prøve-VM i 2011, da det var stor trengsel for å komme seg på bussene. I ettertid er systemet endret og det har ikke vært et tilsvarende kaos. Det har også blitt mer kontroll for å komme inn i anlegget. I Holmenkollen sist helg var det kun et fåtall av alle som opphold seg i området og langs løypene som hadde kjøpt billett. De fleste tok det som en skogstur og plasserte seg ved løypa – utenfor alle kontrollposter.

Hvis arrangøren mister kontrollen, kan det bli en lite pen flekk på «rullebladet.»

Knut Bråthen, ansvarlig redaktør Bygdeposten

Men selv om de som drikker seg sanseløse er utenfor arrangørens kontrollområde, rammer de arrangøren med sin oppførsel. Det er likevel lettere å være arrangør når publikum er innenfor et avgrenset område og der det er kontroll før man slipper inn. Det å arrangere et stort idrettsarrangement er en krevende øvelse for dem som er ansvarlige. Hvis arrangøren mister kontrollen, kan det bli en lite pen flekk på «rullebladet».

I takt med andelen VIP-er har på idrettsarrangementer har det også blitt flere som har muligheten til å kjøpe alkohol inne på selve arenaen. Og du verden hvor det handles mange steder. På disse VIP-billettene kunne det kanskje med fordel stått: «Selv om du har kjøpt dyr billett, eier du ikke dette anlegget!» Det er de som har ment at alle idrettsarrangement bør være alkoholfrie. De som mener det har kanskje fått et par ekstra argumenter etter lørdagen i Holmenkollen. Men et totalt forbud er ikke veien å gå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags