Banken rekker ikke sitt eget 175-årsjubileum

SATSER MILLIONER: Sparebanken Øst er villig til å spytte inn mellom tre og seks millioner i Tingstua, ifølge banksjef Pål Strand. tidligere resultat.

SATSER MILLIONER: Sparebanken Øst er villig til å spytte inn mellom tre og seks millioner i Tingstua, ifølge banksjef Pål Strand. tidligere resultat. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Planene om bankmuseum i Gamle-Hokksund er mange skritt nærmere – etter at Sparebanken Øst har overtatt Tingstua fra Øvre Eiker kommune.

DEL

(Eikerbladet) Ordfører Ann Sire Fjerdingstad forteller til Eikerbladet at overdragelsen av eiendommen har funnet sted.

Fra Sparebanken Øst får vi opplyst at planene om å lage et bankmuseum i Tingstua står ved lag, selv om man ikke rekke å utforme museet innen 11. januar 2018.

LES OGSÅ: Mer enn 100 kulturskoleelever på scenen samtidig

Snart 175-årsjubileum

Da fyller banken 175 år. Den opprinnelige planen til banksjef Pål Strand da han kjøpte bygningen fra 1838 for 1,1 million kroner, var å kunne åpne bankmuseet 11. januar.

Men fordi overdragelsen har trukket ekstremt langt ut i tid, gikk den planen i vasken. Men i løpet av 2018 åpner museet.

Langdryg transaksjon

Tre år og to måneder har gått siden samtalene ble innledet mellom kommunen og banken – til saken var i boks. Vi snakker vel om en rekord i langdryg transaksjon.

Eiker Sparebank holdt i riktig gamle dager til i nettopp Tingstua. Et stort intakt panservelv ligger fortsatt intakt nede i kjelleren.

Det var også kommunelokale for den felles Eiker-kommunen fra 1840-årene.

LES OGSÅ: Vil ikke ha «mastodont»

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken