Tina er fortvilet over at Buddy er borte

BUDDY: Hunden Buddy er en blanding av drever og dachs og har vært savnet siden søndag. Han har blått halsbånd.

BUDDY: Hunden Buddy er en blanding av drever og dachs og har vært savnet siden søndag. Han har blått halsbånd. Foto:

Hunden Buddy, som er en blanding av drever og dachs, har vært borte fra hjemmet i Skotselv siden søndag.

DEL

Eier Tina Teien har lett og lett etter hunden siden han og Frøya kom seg ut en åpen dør i ettiden søndag. De to forsvant fra Nedre Lobben i Skotselv.

Kanskje sett ved Gruveåsen

– Frøya kom hjem igjen av seg selv etter halvannet døgn, men vi har ikke sett noe til Buddy. De to pleier ikke å skille lag, så derfor lurer jeg på om noen kan ha tatt ham inn eller om han sitter fast et sted, for eksempel at han kan ha satt seg fast i et gjerde, sier eier Tina Teien.

Hun har kun fått ett tips, og det gikk på at begge hundene var sett nede ved Gruveåsen, som ligger omtrent en kvarters løpetur fra hundenes hjem. Men etter at Frøya kom hjem, har det heller ikke kommet noen flere tips.

LES OGSÅ: Wiggo fikk med «blindpassasjer» hjem i bilen

Fått fri for å leite

Tina vet heller ikke hvor Frøya har vært, men hun har undersøkt området ved Gruveåsen – uten resultat. Siden søndag har hun brukt de fleste av døgnets timer til å leite.

– Jeg har fått fri fra jobben, og i natt leita jeg til klokka tre. I går var også folk fra Rømlingen og Nitrogruppa med, pluss noen fra jaktlaget.

Buddy er jakthund og brukes til rådyr- og harejakt. Han er altså vant til å være ute, men han har alltid kommet tilbake.

Hunden er sort og hvit med litt brunt, veier rundt 16 kilo og er mellom 32 og 38 centimeter høy. Han er kastrert og chippet og har blått halsbånd. Politiet er varslet.

LES OGSÅ: Fortviler over stengt bom

Håper noen har tatt ham inn

– Hvis han har satt seg fast et sted, tror jeg han er så sliten nå at han ikke gir fra seg lyd. Det sies at disse hundene er robuste, men de pleier å ligge under dyna mi om natta, forteller Tina.

Hun sier at folk gjerne må prøve om han lyder navnet sitt hvis de skulle observere ham, men hun er ikke sikker på om han vil reagere på fremmede.

– Jeg har det helt forferdelig og veldig fortvilet. Håpet mitt er egentlig at noen har tatt ham inn. Hvis noen har sett eller hørt noe, håper jeg de tar kontakt. Det er også dusør, sier hundeeieren, som ikke vil gå nærmere inn på hvor stort beløp det dreier seg om.

Vet du noe om Buddy, kan Tina Teien kontaktes på mobilnummer 416 94 542.

LES OGSÅ: Har funnet lykken på småbruk: – Trives best langt fra naboer og nært Holleia

Artikkeltags