Slipper debutsingel med sterke følelser

DEBUTSINGEL: Vårin Strand fra Hokksund gleder seg til å vise hva hun kan med debutsingelen «Pull Me Up».

DEBUTSINGEL: Vårin Strand fra Hokksund gleder seg til å vise hva hun kan med debutsingelen «Pull Me Up». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg er veldig spent og skikkelig gira, sier Vårin Strand (21) fra Hokksund før debutsingelen «Pull Me Up» slippes fredag 5. januar.

DEL

Levende instrumenter, blå toner, triste melodier og ærlige tekster. Det hele kan beskrives som en reise i landskapet pop og folk, er hvordan musikken til 21-åringen omtales.

VÅRIN – egentlig Vårin Strand – er en vokalist og låtskriver oppvokst og bosatt i Hokksund. Fredag 5. januar slipper hun debutsingelen «Pull Me Up». Den slippes blant annet på Spotify, iTunes og hun har laget en musikkvideo som publiseres på Facebook.

– Endelig skal jeg få vise hva jeg kan, sier Vårin Strand.

Se video nederst i saken

Hun har jobbet med sangen i halvannet år. Den er en del av en plate som slippes før sommeren. Hva den heter er foreløpig hemmelig.

Rop om hjelp

– Pull Me Up bunner i følelser jeg selv har hatt, men den er skrevet til mennesker som føler det på samme måte. Nå er det akkurat overgang til et nytt år. Ikke alle som har det like bra. Den er en trist låt, så kanskje man føler for å rope litt om hjelp og få ut litt sårbarhet, sier 21-åringen.

Hun tror på musikk som er ærlig.

– Alle tekstene mine inneholder enten litt, eller mye, om meg selv, ordene i låtene trenger at jeg tror og føler de. Det er litt som å skrive en roman hver gang jeg skriver en tekst, den må ha et budskap og jeg må formidle det på en hensiktsmessig måte. Jeg husker første gang jeg sto på scenen i 7. klasse og trodde jeg erobret verden ved å synge Slipping Through My Fingers av ABBA. Det er ikke slik du erobrer verden, du erobrer den ved å vise ekte beinharde følelser.

Hokksund-jenta skriver og komponerer alt selv.

– Det er den gøyeste delen egentlig. Når jeg sitter alene og spiller og skriver, forteller hun.

Ambisjoner

21-åringen har lyst til å leve av musikken. Det er dette hun liker best, spille for folk og vise tekstene sine og melodiene.

– Men hvor langt jeg vil nå får tiden vise, sier hun realistisk.

Vårin studerer historie i Oslo og har satt seg mål om å ta bachelor.

– Jeg lurer på så mye, så historie er veldig spennende. Det er artig å få vite hva som har skjedd i tidligere tider i verden.

Foreløpig bor hun hjemme hos foreldrene i Hokksund, men flytter til Oslo i februar.

Når debutsingelen er sluppet håper hun å spille den mye live.

– Den er laget for å oppleves live, sier 21-åringen.

Hun har tidligere varmet opp for Aurora på Union Scene og for Hellbillies på Portåsen. I tillegg har hun sunget på P2 og under forskjellige mindre arrangementer. Nå håper hun å få et gjennombrudd og kunne stå på egne bein.

Se video her:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken