Norges Orienteringsforbund hadde gitt Modum O-lag ansvaret for å to uttaksløp til VM.

Onsdag ble det løpt mellomdistanse på Kløftefoss, og torsdag ettermiddag var det klart for besøk av Norges beste løpere i Vikersund.

Løp i gata

Hele Vikersundgata var avstengt for all annen trafikk enn heseblesende løpere med kart i hånd og jakt på poster mellom klokken 14 og 19. Og det var imponerende å se farten på jentene og guttene som løp for en plass på VM-laget til Skottland.

Jentene hadde 17 poster gjemt bak hushjørner, i inngangspartier og og andre lure stedet i sentrum. Guttene måtte finne 19 plasser å stemple på før de kunne passere målstreken i den drøyt tre kilometer lange løypa.

For ivrig

Den lokale junioren Heidi Mårtensson fikk sjansen til å kjempe mot sterke seniorløpere, og lå da også langt framme med blant annet nest beste tid, før hun bommet på et par poster.

- Jeg var nok litt for ivrig og veivalget ble feil et par steder. Det har man ikke råd til når det er så kort løype og farten stor, konstaterer Heidi Mårtensson i målområdet, mens hun ikke legger skjul på skuffelsen over 12. plassen.

Modum O-lag sto for et presist og flott arrangement, men flere kunne gjerne møtt opp i Vikersundgata i det flotte været, for dette var morsomt å se på.

Dameklassen ble vunnet av Elise Egseth fra Nydalen, og Gaute Halland Steiwer fra Lillomarka var best i herreklassen. Løpstidene var imponerende med vinnertider på 12-tallet blant guttene, og drøyt 13 minutter blant jentene.