Ole Einar Bjørndalen (42) satser videre - nå skal han bli pappa

Oslo  20160405.
42 år gamle Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytter-karrieren. Suksessen i Holmenkollen ga mersmak.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo 20160405. 42 år gamle Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytter-karrieren. Suksessen i Holmenkollen ga mersmak. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

42 år gamle Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytter-karrieren. I oktober blir han pappa.

DEL

OSLO: Det bekreftet han under pressetreffet i Oslo. Skiskytterveteranen venter barn sammen med sin kjæreste Darja Domratsjeva.

Oslo  20140322.
Darya Domracheva/Darja Domratsjeva fra Hviterussland på innskyting før kvinnenes 10 km jaktstart i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen lørdag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Oslo 20140322. Darya Domracheva/Darja Domratsjeva fra Hviterussland på innskyting før kvinnenes 10 km jaktstart i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen lørdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto:

Bjørndalen bekreftet også for første gang offentlig forholdet til den hviterussiske skiskytterstjernen.

Veteranen møtte et stort norsk pressekorps på Olympiatoppen tirsdag. Med en innkallelse til pressen med tema «framtiden», var det knyttet stor spenning til om en av landets mest suksessrike idrettsutøvere gjennom tidene ville fortsette karrieren.

I blitsregnet avslørte han at han at det ikke er aktuelt å legge verken ski eller børse på hylla.

LES OGSÅ:

Viktig mesterskap

Simostranda-utøveren har gjennom sin innholdskarriere tatt hele 13 OL- og 44 VM-medaljer. Fire av VM-medaljene sikret han på hjemmebane i Holmenkollen i vinter. Mesterskapet på norsk jord var blant Bjørndalens beste og skal tildeles mye av æren for at han fortsetter karrieren.

Medaljesankingen på internasjonalt nivå begynte allerede i 1997 med to medaljer i slovakiske Brezno-Osrblie. Under OL i Salt Lake City i 2002 ble det hele fire gull på Bjørndalen. Det samme oppnådde han under verdensmesterskapene i Hochfilzen (2005) og Pyeongchang (2009).

LES OGSÅ: Bjørndalens eventyrlige mesterskap

Går sine egne veier

For å opprettholde både motivasjon og form har veteranen flere ganger valgt å gå sine egne veier. Denne sesongen tok han profesjonaliteten ett steg lenger med en stor egen trailer, sponset av pengesterke russere, med blant annet smørebod, treningsapparater og sovemuligheter. Fram mot vinterlekene i Sotsji i 2014 flyttet han inn i en bobil for å være best mulig forberedt.

LES OGSÅ: Bjørndalen tok stafettgull

Følg livesendingen her!

Artikkeltags