Rekordinteresse for ølfestival

Gratis inngang: Lørdag 14. oktober er det duket for ølbryggerkonkurranse og Oktoberfest i Vikersund hoppsenter. Kler du deg som Nikolai Larsen og Monica Hartz gjorde for to år siden, kommer du gratis inn på festen. 						Arkivfoto

Gratis inngang: Lørdag 14. oktober er det duket for ølbryggerkonkurranse og Oktoberfest i Vikersund hoppsenter. Kler du deg som Nikolai Larsen og Monica Hartz gjorde for to år siden, kommer du gratis inn på festen. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag 14. oktober er det igjen klart for Oktoberfest og lokal konkurranse for mikrobryggerier i Flyingteamhallen i Vikersund hoppsenter.

DEL

Interessen for å delta i konkurransen er faktisk høyere i år enn i fjor, sier ølentusiast, Birger Marius Kristiansen. Han regner med at over 20 lag vil stille på «startstreken».

Kristiansen er arrangør av konkurransen sammen med Bygdeposten og Vikersund Hoppsenter. Samme dag er det Furumomila – så da kan man delta på løpsfest først og oktoberfest etterpå.

– Vi gjør noen forbedringer i forhold til i fjor. Det går i første rekke på at vi legger mer vekt på selve premieutdelingen og at vinnerne får muligheten til å fortelle litt mer om produktet, sier, sier Tone Kjemperud Kristiansen i Vikersund Hoppsenter og redaktør Knut Bråthen i Bygdeposten.

Dette ble etterlyst i fjor og dette tar arrangøren på alvor.

Todelt

Opplegget den 14. er som før todelt: Det ene er konkurransen blant lokale mikrobryggerier, der det blir konkurrert i «lyst» og «mørkt» øl. Det er lokal ølekspert Birger Marius Kristiansen som står for den praktiske gjennomføringen, sammen med Bygdeposten.

– Det blir konkurranse i to kategorier øl, samt at vi kårer beste etikett, sier Birger Marius Kristiansen og redaktør Knut Bråthen. Denne gang legger de også litt mer i premiepotten og vinnerne kan se fram til utstyr som er kjekt å ha når de bedriver denne hobbyen.

Mini ølfestival

I fjor og forfjor deltok ca. 15 lokale ølbryggerlag. I år ser det altså ut til at antallet blir vesentlig høyere.

I tillegg til dette blir det foredrag med ingen ringere enn Gustav Jørgensen. De som ønsker å følge hans foredrag kan gjøre det ledsaget av flere typer øl som kan kjøpes.

– Dette vil være åpent for publikum som er interessert i å lære mer om ølkultur, sier Birger Marius Kristiansen. Han er selv en ivrig ølbrygger, men stiller ikke på «startstreken» ettersom han står ansvarlig for den tekniske gjennomføringen av arrangementet.

Oktoberfest

Når juryen har talt og heder og ære delt ut, satser skiflygingsmiljøet på at mange vil delta på det Oktoberfest-inspirerte arrangementet i hopphallen seinere på kvelden.

– Hoppsenteret trenger flere bein å stå på og arrangementet 14. oktober er et slikt evenement, sier Kjemperud Kristiansen.

To ting

Ølbryggerkonkurransen og den etterfølgende festen har isolert sett ikke noe med hverandre å gjøre, men det ene vil gli over i det andre.

– Det er veldig hyggelig om folk kommer på den lille ølfestivalen først og deretter ta del i festlighetene. Og så blir det jo artig å se hvem som vinner, sier Birger Marius Kristiansen.

En jury bestående av både profesjonelle ølsmakere og lokale «ølhunder» skal stå for kåringen.

Det settes opp shuttlebuss til Vikersund, Åmot og Geithus når er festen slutt. Dessuten lokkes det med gratis inngang hvis man har kledd seg ut med Oktoberfest-klær inspirert fra Tyskland.

Det er veldig hyggelig om folk kommer på den lille ølfestivalen først og deretter ta del i festlighetene.

Birger Marius Jristiansen, ølbrygger og arrangør

Artikkeltags