Millioner i førjulsgave til Vikersund

FÅR PENGER: I dag kom den endelige beskjeden om faste driftsmidler til Vikersundbakken over statsbudsjettet.

FÅR PENGER: I dag kom den endelige beskjeden om faste driftsmidler til Vikersundbakken over statsbudsjettet. Foto:

Vikersundbakken kan få statlige millioner til drift i årevis. Det oppleves som en personlig seier for stortingsrepresentant Morten Wold (Frp), som har jobbet med saken i fem år.

DEL

Sent i går kveld vedtok Stortinget statsbudsjettet for 2019, med stemmene til de tre regjeringspartiene Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, samt støtte fra KrF.
I dag har familie- og kulturkomiteen avgitt sine budsjettmerknader, og det er noen av disse som gjør at vikersundingene kan smile litt ekstra. Det er nemlig sterkt støttende merknader en enstemmig kulturkomité, der alle partier med unntak av Rødt og MDG er representert, sender Vikersunds vei.

Pengene er vedtatt

Nyheten om 2,5 millioner kroner i driftsstøtte kom da regjeringen la fram statsbudsjettet i begynnelsen av oktober. Nå er budsjettet vedtatt og pengene klare.

- Dette er en gledens dag. Det var stort da vi fikk på plass 2,5 millioner kroner i revidert budsjett i mai i år. Det er aldri før gitt driftsmidler til idrettsanlegg via statsbudsjettet. Nå viderefører vi samme beløp i budsjettet for 2019. Det gir trygghet og sikkerhet for Vikersund som arrangør av internasjonale skiflygingsrenn, sier Morten Wold.

Han viser til komiteens enstemmige budsjettmerknader, som han selv har ført i pennen og oppnådd støtte for fra de andre partiene i komiteen. Av partiene var det likevel kun regjeringspartiene som har lagt inn de nødvendige millionene i sitt budsjett.

Klar til Raw Air

- Akkurat nå er det ikke så viktig hvem som kom med pengene, det viktigste er at vi klarte det. Med penger på plass, var det også ekstra viktig at det gikk i orden med bakkesertifikatet. Nå bør alle se fram til vinterens finale i Raw Air i verdens største skiflygingsbakke, sier Wold, som faktisk var heltidsansatt generalsekretær da Vikersund arrangerte VM i skiflyging i 2000.

Også i årene fremover vil Vikersund ha behov for økonomisk støtte, noe Wold også understreker:

- Vikersund trenger økonomisk forutsigbarhet for å trygge sin posisjon som en av verdens beste hopparrangører. Derfor er den siste merknaden fra kulturkomiteen kanskje den viktigste, sier Wold – og ramser opp:

«Komiteen mener det også i årene fremover vil være fornuftig av staten å samarbeide med anleggenes respektive eiere, Lillehammer Olympiapark AS og Stiftelsen Vikersund Hoppsenter, slik at staten bidrar til fremtidig økonomisk forutsigbarhet ved at det bevilges driftsstøtte til disse to anleggene over statsbudsjettet.»

- Jeg ser på den ordlyden som en solid førjulsgave, som forhåpentligvis kan pakkes opp år etter år, sier stortingsrepresentant Morten Wold.

En annen av merknadene, som må være som musikk i Vikersunds ører, lyder:

«Komiteen er tilfreds med at regjeringen viderefører bevilgningen fra revidert budsjett 2018 og åpner for tildeling av driftsmidler via statsbudsjettet til skiflygingsanlegget i Vikersund og bob- og akebanen på Lillehammer.»

FEM ÅRS KAMP: Stortingsrepresentant Morten Wold (Frp) er fornøyd med at fem års kamp for driftsmidler til Vikersundbakken endelig er over og at et solid politisk flertall stilte seg bak forslaget.

FEM ÅRS KAMP: Stortingsrepresentant Morten Wold (Frp) er fornøyd med at fem års kamp for driftsmidler til Vikersundbakken endelig er over og at et solid politisk flertall stilte seg bak forslaget. Foto:

Artikkeltags