Ber frivillige bistå i leteaksjonen

BER FRIVILLIGE BISTÅ: – Jeg oppfordrer alle våre frivillige til å bistå i den pågående leteaksjon, sier skiflygingspresident Leif Arne Berget (t.v.). Her sammen med politiets innsatsleder Jens Ole Hval.

BER FRIVILLIGE BISTÅ: – Jeg oppfordrer alle våre frivillige til å bistå i den pågående leteaksjon, sier skiflygingspresident Leif Arne Berget (t.v.). Her sammen med politiets innsatsleder Jens Ole Hval. Foto:

– Jeg oppfordrer alle våre frivillige til å stille opp for å være med på å lete etter den 13-årige jenta som nå er savnet fra Vikersund, sier Leif Arne Berget, president i arrangementskomiteen for Raw Air i Vikersund.

DEL

Han sier det bare skulle mangle om folk i nærmiljøet ikke stiller opp, når det pågår en leteaksjon etter en 13 år gammel jente i kommunen.

– Vi i Vikersund har en frivilligportal med nesten 1.000 medlemmer, og jeg har derfor sendt ut en melding til dem, om at de som har anledning bør være med på letingen etter den unge jenta, sier Berget.

Han vil utover ettermiddagen være til stede på Nedmarken, ved operasjonssentralen som er opprettet i forbindelse leteaksjonen, hvor han vil fordele oppgaver til de frivillige som møter opp.

– Jeg vet oppfordringen kommer på kort varsel, men jeg håper likevel så mange av våre frivillige vil komme for å bistå politiet og Røde Kors under leteaksjonen, sier Berget.

– Får bistand fra flere hjelpekorps

– Akkurat nå deltar 51 personer fra Røde Kors og fire fra Norsk Folkehjelp i redningsaksjonen, og vi har bistand av mannskaper fra Akershus, Vestfold og Telemark, sier innsatsleder Tor Flesseberg i Røde Kors hjelpekorps.

– Vi leter høyt og lavt, med mannskaper, helikopter og bikkjer. Vi har i tillegg 10-12 personer til på vei nå. I tillegg har vi flere som kan gå på vakt til natta hvis det blir behov for det, sier rådgiver ved Norsk Folkehjelps regionskontor for Østlandet, Ronny Frantzen.

LETEAKSJON: Leteaksjonen etter den savnde jenta, koordineres fra brannstasjonen på Nedmarken.

LETEAKSJON: Leteaksjonen etter den savnde jenta, koordineres fra brannstasjonen på Nedmarken. Foto:


– Uvurderlig hjelp

– Vi har kommet godt i gang med letingen etter den savnede 13-åringen, og har nå ute mannskaper fra både politiet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp, som leter etter jenta, sier politiets innsatsleder Jens Ole Hval.

Han forteller fem redningshunder nå deltar i letingen, samt at et Sea King redningshelikopter fortsatt søker etter jenta.

– Det er til uvurderlig hjelp at andre frivillige også melder seg, slik som de frivillige fra Vikersund hoppsenter, sier Hval.

Han synes det er flott at folk fra lokalmiljøet velvillig stiller opp for å være med på letingen etter den savnede 13-åringen.

– Leter til vi har funnet henne

– Vi jobber nå bredt og sjekker flere ut flere spor. Men vi søker fortsatt etter jenta både på land og til vanns, parallelt med at vi sjekker sosiale medier og andre kanaler, i et forsøk på å få klarhet i hvor hun befinner seg, sier Hval.

Han forteller at letingen vil fortsette for fullt, helt til de har funnet den savnede 13-åringen, som sist ble sett i Vikersund ved 21-tiden søndag.

LETER FOR FULLT: Mannskaper fra Røde Kors hjelpekorps jobber fortsatt på spreng med å finne 13-åringen som er savnet fra sitt hjem i Vikersund.

LETER FOR FULLT: Mannskaper fra Røde Kors hjelpekorps jobber fortsatt på spreng med å finne 13-åringen som er savnet fra sitt hjem i Vikersund. Foto:

Artikkeltags