Albert hedret med gull

HEDER: Albert Kr. Hæhre mottok i går fjellspregningsbransjens «Gullfeiselen»

HEDER: Albert Kr. Hæhre mottok i går fjellspregningsbransjens «Gullfeiselen» Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Albert Kristian Hæhre ble i går tildelt fjellspregningsbransjens høyeste utmerkelse.

DEL

«Gullfeiselen» blir hvert år delt ut under årlige fjellspregningskonferansen i Oslo, og for hovedpersonen selv kom tildelingen i går kveld svært overraskende.

Fjellsprengeren fra Vikersund, som siden begynnelsen av 1970-tallet har bygget opp en av landets største anleggsfirmaer, var ikke klar over at han var tidelt bransjens høyeste utmerkelse før han dukket opp på Radisson Blu Scandinavia i Oslo på kvelden. På formiddagen var han som vanlig i full sving rundt omkring med mange gjøremål.

I følge bransjenettstedet bygg.no pleier feiselen å bli delt ut på formiddagen, men når man har med en så travel mann å gjøre måtte de denne gang utsette overrekkelsen til kveldstid.

Har ikke tenkt å gi seg

- Tusen takk alle sammen. Dette ble spesielt. Denne så jeg ikke komme. Det er drøyt 45 år siden jeg fikk mitt sprengningssertifikat og det er en utrolig flott bransje. Dette har vært livet mitt, og jeg har ikke tenkt til å gi meg med det første. Bare så det er sagt, sa Albert K. Hæhre etter å ha mottatt hederen fra styreleder Øyvind Engelstad i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk, skriver bygg.no.

Har flyttet fjell

Før navnet på vinneren ble avslørt, leste Engelstad opp følgende karakteristikk av mottakeren:

- Kandidaten til årets gullfeisel har bokstavelig talt flyttet fjell, mange faste kubikk har det blitt gjennom årenes løp. Kandidaten er kjent i miljøet, som en real type, ofte med et smil på lur. Kandidaten er videre kjent for å kunne samarbeide på tvers og med mange ulike organisasjoner. Kandidaten skal ha ros for å være særdeles flink til å ta vare på lærlingene i bransjen vår. Albert K. Hæhre har realskolen i bunnen og har bygget opp sin egen virksomhet. Det startet så smått for over 40 år siden med en beltegående bormaskin.

Siden har det blitt ganske mange nye maskiner av ulike slag. Kandidaten investerer raskt i nytt og mer effektivt utstyr. Utstyret ser vi gjerne sirlig plassert ved siden av hverandre, hvis man passerer et av kandidatens prosjekt i en friperiode.

Artikkeltags