Det er Europris-gründer Terje Høili (71) som har lagt ut «kåken» for salg, skriver dn.no

Han kjøpte eiendommen for ni år siden. Da betalte han 8,8 millioner kroner.

Dyreste på Norefjell

Leiligheten ligger i Norefjelltunet og er på 261 kvadratmeter. Det betyr at prisen per kvadratmeter er nesten 75.000 kroner.

Det er Privatmegleren Dyve og partnere som har fått jobben med å selge luksusleiligheten.

– Meg bekjent er det ikke solgt noen dyrere leilighet på Norefjell, men det har vel heller aldri vært gjort noe resalg i det «åpne markedet» på tilsvarende leilighet i dette byggetrinnet på Norefjelltunet siden ferdigstillelsen i 2005/2006, sier eiendomsmegler Alexander Sandaas hos megleren til avisen.

Ifølge DN er eiendommen den desidert dyreste fritidsleiligheten som er til salgs på det åpne markedet nå.

Lettsolgt?

En fritidseiendom i denne prisklassen appellerer til en forholdsvis liten kjøpegruppe, men som kjent er det bare én kjøper som skal til for å realisere et salg. Ifølge megler Sandaas har de allerede hatt flere seriøse henvendelser på leiligheten.

– Det er lite som tyder på at prisen er avskrekkende, sier han til DN.

I salgsprospektet fra meglerhuset er eiendommen omtalt som «betydelig påkostet og luksuriøs toppleilighet over to plan».

En topp for kremen?

Avisen bekrefter Norefjells «high-class-status» ved å fortelle om en rekke kjente næringslivstopper har et krypinn på Norefjell.

De ramser opp Ole Robert Reitan, Trygve Hegnar, Celina Midelfart, Hermine Midelfart, Gunnar Fredrik Selvaag, Christian Ringnes og Øystein Stray Spetalen som eksempler.