Bedre enn de fleste

BEST: Kristine Helskog (f.v) og Robin Andfossen (elevrådet ved SMU), Ståle Bråthen (rektor ved NMU), Kjell Sundhaugen og Mats Dokken (elevrådet ved NMU), undervisningssjef Kjølv Eidhammer og Pål Skretteberg (rektor ved SMU)

BEST: Kristine Helskog (f.v) og Robin Andfossen (elevrådet ved SMU), Ståle Bråthen (rektor ved NMU), Kjell Sundhaugen og Mats Dokken (elevrådet ved NMU), undervisningssjef Kjølv Eidhammer og Pål Skretteberg (rektor ved SMU) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De to ungdomsskolene i Modum skårer høyere enn Buskerud og landssnittet i en fersk elevundersøkelse om skole og læringsmiljø.

DEL

Det er svært positive tall som undervisningssjef Kjølv Eidhammer og de to ungdomsskolerektorene Pål Skretteberg og Ståle Bråthen kan legge fram.

– Vi ser en svært positiv utvikling. På alle punktene vi har målt, er vi litt høyere enn Buskerud og nasjonalsnittet, sier han.

Roser foreldrene

– Tallmateriale om foreldres utdanningsnivå, viser at Modum har et lavere nivå. Det er veldig positivt at vi ser at det er så høy støtte fra hjemmene ved begge ungdomsskoler, sier han. Det elevene skulle svare på under dette punktet, var om foreldrene viser interesse for skolearbeidet, om elevene får god leksehjelp og om foreldrene oppmuntrer barna sine. Alt dette gir høye skåringer ved begge ungdomsskolene.

-Samarbeid med foreldrene er svært viktig for et godt læringsmiljø, sier Ståle Bråthen, rektor ved Nordre Modum Ungdomsskole. Han og Pål Skretteberg, rektor ved Søndre Modum Ungdomsskole, sier at begge skoler har et særlig fokus på foreldreansvar og gode relasjoner mellom elevene.

Stadig mindre mobbing

Undersøkelsen viser også at det er svært få tilfeller av mobbing og krenkelser.

– Det har vi nulltoleranse på. Og vi har et godt system gjennom Helse og sosialpedagogisk team, som består av miljøarbeider, sosiallærer og skolehelsetjenesten, sier de.

Men Kjølv Eidhammer ønsker ikke «å hvile på laurbladene», men jobbe videre med «Modumskolen», som er et begrep han har skapt.

– Det betyr målrettet jobbing allerede fra barnehagen. Jeg er sikker på at disse gode resultatene vil ha resultater på sikt med færre som dropper ut av videregående, sier han.

Artikkeltags