Under åpningen av Steinberg stasjon i dag slo han fast; - Dette er en veldig stor dag for Steinberg, og en stor dag for hele Nedre Eiker.

3-400 av Steinbergs befolkning hadde lagt turen innom Steinberg stasjon i formiddag da samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kom for å åpne nye Steinberg stasjon.

I rute klokka 09.55 kom toget med statsråden og åpningsseremonien kunne settes i gang etter planen på slaget 10.00.

Fikk applaus

- Glade togvenner. Det er en flott opplevelse å stå her i dag å se at det er det norske flagget som vaier. Og ikke sinte tilrop - slik det var når stasjonen stengte, åpnet statsråden talen sin ed.

Statsråden syntes det var flott at det var så mange som hadde møtt opp og at dette beviste at befolkningen var opptatt at jernbanestasjonen sin.

- Jeg har en god følelse for at dette blir en permanent åpning. Bidra med å ta toget - så blir dette en suksess, fastslo Solvik-Olsen. Noe han fikk stor applaus for.

En stor dag

Også for fylkesordfører Morten Eriksrød og ordfører Bent Inge Bye var dette en stor dag.

- Nå er det viktig å få endringer av adferden vår. Bruk toget, og bidra til et bedre miljø. Da blir denne stasjonen levende fremover, sier Eriksrød.

Han kunne fortelle at neste oppgave er å komme i gang med planleggingen av dobbeltspor til Hokksund og få rustet opp Mjøndalen og Hokksund stasjon.

Bent Inge Bye takket Jernbaneverket for hvordan de hadde møtt opp etter hvert, og lyttet til folket på Steinberg.

- Dette er starten på en utvikling for Steinbergsamfunnet, slo Bye fast i sin tale.  

- Gaven er gitt

Leder av aksjonskomiteen for Steinberg stasjon, Olav Gåserød, var også svært glad og takket mange for gode bidrag i arbeidet med å redde Steinberg stasjon. Han syntes at arbeidet som var gjort på stasjonen i sommer så veldig permanent ut.

- Julenissen har vært her, og vi vet at han kommer ikke tilbake neste år, og henter den igjen.

Og har du tenkt å ta toget så er det fra i dag 13. september, togstopp hver time fra Steinberg stasjon.