– Vi har invitert med samtlige ansatte, med følge, og skal ha en hyggelig kveld 9. mars, sier Trond Bjørkeslett, som er adm. og markedsleder i Nordbohus Modum.

Filmen det er snakk om er nyinnspillen av den norske kultfilmen «Norske byggeklosser». Atle Antonsen portreterer en drøy håndfull roller, mens Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen fyller opp resten av rollelista.

– Vi gleder oss veldig, og har sett traileren og diverse klipp i lunsjen i flere dager allerede. Slik sett skulle vi gjerne hatt visningen nærmere premieredatoen, men er fornøyd med å ha fått til dette, sier Bjørkeslett til Bygdeposten.

 

Fyller salen

I seg selv er det ikke veldig spesielt at snekkere går på kino for å se film om dårlige håndtverkere. Det spesielle er at selskapet har leid hele kinosalen den aktuelle dagen.

– Vi har allerede over 200 påmeldte, og regner med at vi skal klare å fylle salen innen dagen er her, sier Bjørkeslett.

Kinosalen i Modum kulturhus har plass til drøyt 250 personer, så det er ambisiøse mål selskapet har satt seg.

– Vi har som nevnt invitert alle ansatte, men vi har også invitert våre kunder som har bygget hus eller skal til å bygge hus, og vi har invitert en rekke av våre leverandører, så dette skal bli en helaften for den lokale byggebransjen, lover markedslederen.

(Saken fortsetter under Facebook-innlegget)

 

Spanderer «kinomat»

Husbyggefirmaet er heller ikke snauere enn at de spanderer noen «billetter» til folk utenfor bransjen.

– Vi har en konkurranse gående på Facebook-siden vår. Der vil det på fredag bli trukket en del heldige vinnere, som kan få være med å se filmen sammen med oss, sier han.

Spanderbuksene beholdes på helt fram til visningsdagen. «Kinomat» er nemlig inkludert i det hele.

– Alle som kommer skal få gratis brus og popcorn, sier Bjørkeslett til Bygdeposten.

(Saken fortsetter under videoen)

 

«Bygd for å vare»

Filmen er en nyinnspilling av 1978-filmen med samme navn, med oppgradert handling og språkdrakt. Likevel er det helt sikkert at det ikke kommer til å være mye godt håndtverk som blir vist i filmen.

– Målet er at vi skal ha det morsomt, ikke ta til oss tips. Vi skal fortsatt leve opp til slagordet «Bygd for å vare» etter denne kvelden, lover Bjørkeslett.

(Saken fortsetter under faktaboksen)

Fakta

Norske byggeklosser

  • Premiere: 21. februar
  • Sjanger: Komedie
  • Skuespillere: Atle Antosen, Anders Baasmo Christiansen, Ine Jansen, Anne Marit Jacobsen
  • Regi: Arild Frölich
  • Lengde: 1 t. 39 min.
  • Aldersgrense: 12 år

Kilde: filmweb.no

 

Fornøyd kulturhussjef

Kulturhussjef Øyvind Christensen i Modum kommune synes det er veldig moro at Nordbohus har spurt om å få leie kinosalen til en privat visning.

– Vi har sørget for de nødvendige tillatelser fra distributøren av filmen, og er veldig fornøyd med å ha fått til dette. Det er sjelden vi får slike henvendelser, men desto morsommere de gangene det skjer, sier han.