Første lokale spisested tar i bruk app for å unngå matsvinn

Vikersund Café & Catering har skrevet under kontrakten. Snart blir restene deres solgt via den populære appen.

DEL

Too Good To Go er en gratis app som skal bidra til å redusere matsvinn. Kundene laster ned applikasjonen og skriver inn sin lokasjon. Deretter kobler tjenesten kunden opp mot spisesteder som har overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Dermed kan kundene kjøpe mat til svært reduserte priser samtidig som man er med å redusere matsvinnet.

Daglig leder for Vikersund Café & CateringEli Glesne gleder seg til å komme i gang.

– Det blir spennende å se hvordan det blir. Jeg bruker selv appen og syns den er veldig kjekk, forteller hun. Papirene er skrevet under og i disse dager blir prisene bestemt.

GLEDER SEG: Eli Glesne gleder seg til Moingene kan finne Vikersund Café & Catering i Too Good to Go appen.

GLEDER SEG: Eli Glesne gleder seg til Moingene kan finne Vikersund Café & Catering i Too Good to Go appen. Foto:

Dukker opp i appen snart

Kommunikasjonsmedarbeider i Too Good To Go, Hanne Johansen forteller at Vikersund Cafe og Catering i løpet av uken vil dukke opp i appen. Dermed er det ikke lenge til moingene kan finne et lokalt spisested når de søker etter mat på tjenesten.

– Vi er veldig glade for å ha Vikersund Cafe og Catering med oss på laget i kampen mot matsvinn! Nå håper vi at folk i Modum vil ønske tiltaket velkommen og hjelpe Vikersund Cafe og Catering med å redde maten de har til overs, sier Johansen.

Kaster lite

Til nå har de ansatte tatt med maten som ikke har blitt solgt i løpet av dagen hjem, men Glesne mener de ansatte fortsatt kommer til å ha goder.

– Det vil alltids bli noe til overs. I tillegg har de gode rabatter, forteller hun.

Alene om  redusere matsvinn for miljøet er hun derimot ikke. Blant spisestedene i Vikersundgata er det lite kasting av mat til tross for at ingen tidligere har brukt Too good to go. På Baguettestua er de stolte av å ha lite matsvinn.

– Det er sjelden vi trenger å kaste noe. Kundene er opptatt av ferske baguetter derfor steker vi opp etter behov og smører på bestilling. Det fører til at det sjelden blir noe til overs, forteller Helen Kleven.

Funnet sin egen løsning

På Kafe 1. etg. har Anne Kat Håskjold funnet sin egen løsning for å slippe å kaste mat.

– Jeg har vært i kontakt med tjenesten tidligere, men funnet ut at det ville blitt dyrere for kunden å kjøpe varene mine da, forteller Håskjold. Det hun sikter til er at Too  good to go tar 10 kroner per porsjon som reddes.

– Dette ville ført til at jeg måtte satt høyere priser for å dekke inn dette, forteller Håskjold.

Derfor har hun kjøpt inn helt enkle brune papirposer som hun en halvtime før stengetid fyller med brød, baguetter, boller og det som ellers er igjen.

– Jeg fyller gjerne posen opp med varer for 200 kroner og selger de for hundrelappen, smiler Håskjold.

Om det likevel blir igjen varer etter stengetid har hun en kurv med tittelen «Fra i går. Halv pris i dag» hun benytter seg av.

– Det hender jeg ser ungdommer som går forbi, mens jeg står og vasker etter stengetid. Da har jeg av og til spurt om de er sultne og gitt de noe godt. Det er mye bedre å være raus enn å kaste, forteller Håskjold.

EGEN LØSNING: På Kafe 1. etg. selger Anne Kat Håskjold varene billigere siste halvtimen av åpningstiden.

EGEN LØSNING: På Kafe 1. etg. selger Anne Kat Håskjold varene billigere siste halvtimen av åpningstiden. Foto:

Artikkeltags