Modum ASVO merker oppsving i oljebransjen: – Utrolig gøy at Westad ber oss doble produksjonen

I mars i år har Modum ASVO levert 100 kasser som Westad bruker til å transportere ventiler til Asia. I samme måned i fjor leverte de 55 stykker.

DEL

– For fire uker siden ringte Westad og ønsket at vi økte produksjonen av transportkasser med 50 prosent, forteller Thorbjørn Aaserud som er avdelingsleder for utegruppa i Modum ASVO.

– Jeg svarte at det må vi prøve å få til, og det har vi klart. Det er utrolig gøy, fortsetter Aaserud.

Bakgrunnen for den økte etterspørselen er oppsvinget i olje- og gassindustrien på verdensbasis.

Teamfølelse

Avtalen med Westad i Geithus har ingen sluttdato og ASVO gjør sitt for at kunden skal slippe å håndtere flere kasseleverandører. Med åtte arbeidere og to ordinært ansatte går produksjonen så det gviner. Hver dag lages det 10 kasser som blir fraktet med kassebil til kunden, som befinner seg tre minutter unna.

– Vi har en veldig god teamfølelse her, men vi har vært nødt til å gjøre om bemanningen så vi er flere som trår til. Nå er vi alltid to i teltet vi jobber i, istedenfor en, forteller Aaserud

Kjetil-Andre Nilsen (25) begynte i 2013 og har blitt dreven på å lage kasser. Han trives godt.

– Det er veldig bra å jobbe her og nok å gjøre, bekrefter han.

Mange involverte aktører

Når det går bra for Westad merker flere lokale aktører trøkket på kroppen. Snarum Bygg leverer trevirke og spiker som det går mye av kommer fra Byggpro. Mattilsynet har også vært på besøk.

– Mattilsynet har sjekket at alle materialer er varmebehandlet på 54 grader i 30 minutter. De må være fri for insekter sånn at de kan fraktes over grensene.

Det er mange formelle retningslinjer i næringslivet, men arbeidsmiljøet holdes mer kameratslig.

– Vi er som en storfamilie. Målet er mitt er at alle som jobber her skal ha en fullverdig dag som er meningsfull. Vi hadde akkurat en intern medarbeiderundersøkelse og så å si alle gleder seg til å gå på jobb. Det er en positiv gjeng, sier Aaserud.

(Saken fortsetter under bildet)

GIR MENING: Thorbjørn Aaserud og Kjetil-Andre Nilsen i sving på jobben.

GIR MENING: Thorbjørn Aaserud og Kjetil-Andre Nilsen i sving på jobben. Foto:

Gjør livet til andre godt

Aaserud ble ansatt i januar i fjor. Da hadde han og kona bestemt seg for å flytte fra Oslo til Hønefoss for å slippe hyttekøen til Valdres. Han har ikke angret et sekund.

– Dette gir meg masse, det er en fantastisk bedrift. Jeg er opptatt av å gjøre livet til de som er her godt, for de er her frivillig.

– Hva syns du er det beste med å jobbe ute?

– Frisk luft. Jeg er sjeldent eller aldri syk. Det er det beste med å jobbe ute. Men jeg liker også variasjonen. Vi lager disse kassene, produserer ved og gjør hagearbeid. Jeg syns det er viktig at lokalbefolkningen veit hva vi driver med og bruker oss.

– Er de flinke til det?

– Vi har mange litt eldre og etablerte mennesker i Modum, men vi kan godt komme i kontakt med flere nyetablerte. De som er tilflyttere her kjenner oss kanskje ikke like godt.

Gylden periode for Westad

Frank Martinsen som er innkjøper av forbruksmateriell hos Westad har tid til en liten kommentar over telefonen.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt møte med ASVO fordi vi måtte øke kapasiteten vår og derfor trengte flere kasser. Det er et bra samarbeid. Vi har aldri hatt så mye å gjøre som nå.

– Hvor lenge tror dere at det varer?

– Olje- og gassbransjen svinger mye, men nå er vi i startfasen av en gylden periode og har ansatt mange i det siste.

Artikkeltags