I dag lyser Albert & co. ut 100 ledige stillinger. Ufaglært ungdom ingen hindring!

TRENGER 100 NYE ANSATTE: Hæhre Entreprenør, Isachsen og anleggsgartner Steen og Lund trenger 100 nye ansatte.

TRENGER 100 NYE ANSATTE: Hæhre Entreprenør, Isachsen og anleggsgartner Steen og Lund trenger 100 nye ansatte. Foto:

Har du lyst til å kjøre graver, lastebil eller dumper? Kan du tenke deg å jobbe som betongarbeider, gartner eller grunnarbeid? Er du ufaglært ungdom, men ikke er redd for å stå opp om morgenen og skuffe grus? I dag kan du og 99 andre kjempe om mange ledige jobber!

DEL

Møter du opp på NAV-kontoret i Bærum onsdag, vil du møte representanter fra Hæhre Entreprenør, Isachsen og Steen og Lund A/S.

I samarbeid med NAV i Modum skal kollegene i Bærum hjelpe de tre selskapene, som alle er lokale, til å rekruttere ikke mindre enn 100 nye medarbeidere. NAV og de tre selskapene håper å få inn mange søkere fra hele Østlandet, Modum, Sigdal, Krødsherad og Øvre Eiker inkludert.

På jobbmessen finnes jobber til blant annet maskinførere, dumpersjåfører, grunnarbeider, valseoperatører, lastebilsjåfører, fagarbeidere, bas, betongarbeidere, gartnere og spesialarbeidere. Til alle stillingene er det viktig at kandidatene kan snakke og skrive godt norsk.

Muligheter for ungdom

De er også på jakt etter ungdom uten formell utdanning og arbeidserfaring, selv om det selvsagt ikke er en ulempe om du har det. Men du trenger ikke ha lest tusenvis av sider med tørr teori og ta med deg master-diplomet for å møte på jobbmessen. Er du motivert, lærevillig, kommer deg opp om morgenen og oppfører deg bra, er det gode muligheter for fast jobb i andre enden.

Dette er arbeidsgivere som tar samfunnsansvar og de har derfor et eget tilbud på messen til unge søkere. De søker etter unge som ønsker å jobbe med fysisk arbeid, og som kan være hjelpearbeidere. De ønsker å gi ungdom mulighet, og Hæhre Entreprenør har et eget prosjekt for dette. 

Espen Holte i Hæhre Entreprenør sier at de i flere år har hatt et samarbeid med NAV i Modum og Vikersund Hoppsenter. Prosjektet går ut på at skoletrøtt ungdom har fått muligheten til å gjennomføre videregående opplæring samtidig som de har vært med å bygge K65 hoppbakken.

– Prosjektet er unikt i landssammenheng og et godt eksempel på hvordan man ved å gripe samfunnsansvaret kan bidra til å snu og inkludere unge, sier Espen Holte.

(Saken fortsetter under bildet)

HISTORISKE: Thomas René Kortnes (t.v.) og Nikolai Søderlund Øygard er to av de som har fått jobb etter å ha deltatt i et prosjekt i Vikersund hoppsenter der man kombinerer arbeid og noe skole.

HISTORISKE: Thomas René Kortnes (t.v.) og Nikolai Søderlund Øygard er to av de som har fått jobb etter å ha deltatt i et prosjekt i Vikersund hoppsenter der man kombinerer arbeid og noe skole. Foto:

LES OGSÅ: Hæhre Enteprenør har saksøkt Statens vegvesen og Bane NOR for 755 millioner kroner. Snart faller dommen 

Godt tilbud

På jobbmessen i morgen åpner de for å ta inn unge som ikke er kvalifisert for de ordinære stillingene i praksis, med gode muligheter for jobb i andre enden. Lederne for de to NAV-kontorene som samarbeider om messen er godt fornøyd med tilbudet til ungdom.

– Vi har invitert en god del ungdommer som dette kan passe til. De vil få den første timen fra klokken 10–11 med arbeidsgiver. De får høre litt om arbeidsgiveren og hva de kan tilby, og de får gjennomføre korte intervjuer, sier Hilde Lysgård Knutsen, leder for NAV Modum, og Edel Hegerholm, leder for NAV Bærum.

Er de kvalifisert til å gå rett i jobb, så går de videre i rekrutteringsprosessen. Tenker arbeidsgiver at det er best at de får testet ut arbeidsplassen først, kan de tilby arbeidstreningsplass.

Artikkeltags