I mer en fem år har kameratgjengen fra Modum arbeidet med å virkeliggjøre drømmen om en egen konjakk.

Ekte kjærlighet

Dette er et mål som står nedfelt i vedtektene til Bakkelauget Konjakk, som består av åtte menn med en spesiell forkjærlighet for lange skihopp og god konjakk.

Etter en rundtur i Cognac var det hos konjakkhuset Tesseron alle brikkene falt på plass. Her fant de fram til nøyaktig de riktige smakene for Modums egen konjakk.

– Faktisk var vi alle ganske enige. Avgjørelsen splittet ikke gruppa, forteller Håvard Orsteen, som er en av de åtte laugsmedlemmene.

– Vi har vært veldig nøye med å smake, altså, føyer han til.

Rekord-opplag

Navnet på Modum-konjakken er «Skiflyveren signature 251,5». Den er en XO blandet av mer enn 30 ulike gamle «eau de vie-er». Smaken beskrives som lys og balansert med «floralt preg av krydder». Den er lagret i mer enn Opplaget er eksklusivt, med kun 251,5 flasker.

Og 251,5 - det er verdensrekorden i skiflyging, satt i Vikersundbakken.

– Betyr det at dere avrunder med ei halvflaske?

– Nei, vi har juksa litt og bestilt 252. Ingen av oss ville ha bare ei halvflaske, ler Orsteen.

Framtidas skiflygere oppfordres med dette til å sette rekord med hele meter heretter.

Jubileumsår

Det er ikke tilfeldig at «Skiflyveren Signature 251,1» blir lansert akkurat nå.

For det første er det 80 år siden den første bakken i Vikersund sto klar, og Hilmar Myhra satte bakkerekord på 85 meter.

For 50 år siden sto den første skiflygingsbakken klar, og det var Bjørn Wirkolas tur til å sette Vikersundbakken på kartet med sin legendariske verdensrekord på 146 meter!

Bakkelauget Konjakk har 10 års jubileum i 2016