Politiet etterlyser øyenvitner

HER SKJEDDE DET: Ved denne overgangen i Vikersund, rett etter Vikersund stasjon, skjedde ulykken der en mann i 30-årene omkom. Nå etterlyser politiet øyevitner til ulykken.

HER SKJEDDE DET: Ved denne overgangen i Vikersund, rett etter Vikersund stasjon, skjedde ulykken der en mann i 30-årene omkom. Nå etterlyser politiet øyevitner til ulykken. Foto:

Av

Politiet vil gjerne komme i kontakt med noen som kan ha sett noe i forbindelse med togulykken i Vikersund tirsdag kveld.

DEL

Etterforskningsleder Bent Øye ved Hønefoss politistasjonsdistrikt forteller at politiet etterforsker ulykken for fullt. Noen vitner er allerede blitt avhørt, men politiet vil gjerne komme i kontakt med flere som kan ha sett noe i forbindelse med ulykken der Bergenstoget traff en personbil på overgangen rett ved Vikersund stasjon ved 21.22-tiden tirsdag kveld.

Politiet: En mann i 30–årene omkom etter togulykken

Ring 02800

– Vi er svært interessert i å komme i kontakt med noen som kan ha sett noe, eller folk som har opplevd avvik ved signalanlegget i nærområdet, sier Øye.

De som vil komme i kontakt med politiet, ringer 02800 og ber om å få snakke med Modum lensmannskontor eller Hønefoss politistasjon.

Etterforskningslederen ønsker ikke å gå i detalj om hva vitnene så langt har opplyst på dette tidspunktet.

Bane Nor: – Moderne bomanlegg som skal gi god sikring mot ulykker

Vil ha mest mulig opplysninger

– Det er viktig for oss å få dannet et best mulig bilde av hva som har skjedd. Derfor ønsker vi ikke gå ut med opplysninger som kan bidra til å farge folks oppfatning, sier han.

Øye understreker at terskelen for å ringe politiet er lav.

– Vi snakket med noen vitner på ulykkesstedet allerede tirsdag kveld, men dette var en voldsom hendelse, så kanskje noen vegrer seg for å ta kontakt med oss der og da. Der for er det fint om de ringer inn i etterkant og forteller oss hva de så og eventuelt hvilke erfaringer de har med overgangen.

Alle de tre i bilen var utenlandske borgere, men politiet vil ikke opplyse om nasjonalitet fordi pårørende ikke er varslet. TV 2 skriver at den omkomne mannen var kommet til Norge som asylsøker, men dette ønsker ikke politiet å bekrefte.

– Det kan ta noe tid å få varslet familien, sier etterforskningslederen.

Bilen undersøkes

Ulykkesstedet er ryddet, og bilen er tatt med til Lier trafikkstasjon for videre undersøkelse av ulykkesgruppen til Statens vegvesen.

Det var mellom 110 og 120 passasjerer om bord i toget da ulykken skjedde. Ingen i toget kom til skade.

Det er bane Bane Nor som har ansvaret for planovergangen.

– Den var sikret med helbom, lys og lyd og var av en moderne type. Bommen er konstruert slik at den knekker om man vil ut fra innsiden. Vårt råd om man havner i slike situasjoner, er å bare kjøre ned bommen. Den vil gi etter, sier pressevakt Olav Nordli i Bane Nor.

Han opplyser at Bane Nor har en egen intern ulykkesgruppe som skal granske ulykken. I tillegg skal Havarikommisjonen granske hendelsen.


Artikkeltags