Karoline Madsen Dahl opplevde tirsdag å bli sittende dønn fast i snøen midt på toglinja, da hun skulle svinge opp til Vikersund Kurbad fra Ringeriksveien i Vikersund.

– Hva om toget hadde kommet?

– Det var en svært uhyggelig opplevelse, og jeg tenker med gru på hva som kunne skjedd dersom bommene var gått ned og det kom et tog, sier Madsen Dahl.

Nå gikk det heldigvis bra denne gangen, men hun er svært kritisk til at kommunen ikke sørger for å brøyte skikkelig på jernbaneovergangen når det har falt snø.

 

– Det var flaks at vi var to i bilen, slik at vi fikk dyttet den vekk fra togskinnene, sier Madsen Dahl.

Den skremmende episoden skjedde ved 12-tiden tirsdag, og den unge jenta mener Modum kommune da skulle hatt god tid til å brøyte overgangen etter mandagens snøfall.

– Tørr nå ikke annet enn å kjøre Øvregata

Madsen Dahl sier hun inntil kommunen får brøytet overgangen skikkelig, vil kjøre Øvregata når hun skal til Vikersund Kurbad.

Bilister som ikke er kjent, kjenner ikke den alternative kjøreruten, så hun er klar på at kommunen må bli langt flinkere til å brøyte på stedet. Om ikke det skjer, frykter hun det kan skje en alvorlig ulykke når folk skal krysse jernbanen.

 

Ikke første gangen

Det er ikke første gangen Madsen Dahl opplever dårlig brøyting ved jernbaneovergangen.

– Flere ganger etter snøfall, er veien her svært sporete og glatt. Noe som gjør det vanskelig å komme seg opp til kurbadet, uten fare for å ødelegge bilen når jeg passerer den smale passasjen under brua til Krøderbanen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Tar kritikk

– Det er vi som har ansvaret for brøytingen, og jeg kan ikke forstå at veien ikke er blitt brøytet, sier Tomm Kristiansen, veiansvarlig i Modum kommune.

Han forteller at veien selvfølgelig skal brøytes skikkelig, og at han derfor vil følge opp bekymringsmeldingen fra Madsen Dahl.