Se hvor det fortsatt er skiføre

SKIFØRE: Norefjellsjef Marius Arnesen frykter ikke en snøløs påskefeiring, men andre steder i distriktet står påskesnøen i fare.

SKIFØRE: Norefjellsjef Marius Arnesen frykter ikke en snøløs påskefeiring, men andre steder i distriktet står påskesnøen i fare. Foto:

Noen av skistedene i distriktet har måtte stenge på grunn av lite snø, men de fleste melder om snø nok fram til, og over påske.

DEL

Mildværet den siste tiden har gjort at mange frykter for skiføret i påsken, men kun Modum Skisenter og Tempelseter Skisenter sliter med lite snø.

– Snøsmeltingen de siste ukene har gjort at vi valgte å stenge alpinanlegget sist helg, så nå er sesongen over hos oss, sier Reier Andre Sønju ved Modum Skisenter i Vikersund.

Skiløypene inn til Abelone er også stengt for sesongen.

Må ha mer snø

(Saken fortsetter under bildet)

Tempelseter: Tidligere i vinter var det mer enn snø nok ved Tempelseter Skisenter, men mildværet de siste ukene har ført til at det nå er usikkert om anlegget vil holde åpent i påskeferien.

Tempelseter: Tidligere i vinter var det mer enn snø nok ved Tempelseter Skisenter, men mildværet de siste ukene har ført til at det nå er usikkert om anlegget vil holde åpent i påskeferien. Foto:

Borgar Kolbjørnsrud på Tempelseter har fortsatt ikke gitt opp håpet om å holde alpinbakken åpent i påsken, men også han sliter med lite snø i bakkene.

– Vi måtte stenge i helgen da det var altfor bløtt til å kjøre. Men nå er det meldt kaldt om natten og litt snø seinere i uka, så jeg håper vi skal klare å holde åpent fram til over påske, sier Kolbjørnsrud.

Uten snøfall forteller han at sesongen også er over hos dem.

Snø nok på Haglebu og Norefjell

– Slik det ser ut nå har vi snø nok til over påske, men det er klart det begynner å røyne på, sier Kristian Medalen ved Haglebu Skisenter.

Marius Arnesen på Norefjell, forteller at de har kjørt på masse kunstsnø i alpinbakkene.

– Det er meldt kuldegrader om natten framover, så jeg frykter ikke å stenge nedfartene våre før påske, smiler Arnesen.

– Slår værprognosene til, så blir det til og med litt snø utenfor hyttene til folk også. Noe som er viktig, sier Norefjellsjefen.

Margrete Rugland Aabø ved Sigdal og Eggedal Turistservice AS, melder også om gode forhold i skiløypene på fjellet.

– Enkelte steder begynner det å bli lite snø, men så seint som i går ble løypene til Høgevarde og Gråfjell kjørt opp, så det er fortsatt gode forhold i de fleste rutene våre. Om ikke været slår helt om, skal nok folk også kunne spenne på seg skiene i påsken, sier Aabø.

Fine forhold på Simostranda

Nils Anders Lien i Simostranda IL forteller at det fortsatt er fine forhold i løpene på skiskytterstadion på Simostranda.

– Det meste er kunstsnø, så jeg regner med at skiføret hos oss vil holde seg til over påske, sier Lien.

Fortsatt skiføre på Øståsen

Selv om det begynner å bli lite snø i bygda, meldes det fortsatt om skiføre i skiløypene på Øståsen.

I helgen ble løypene til Breili og Nygårdshøgda-Engersetra kjørt opp, og det er fortsatt fullt mulig å ta seg en skitur på åsen.

Mildværet den siste tiden har gjort at sporene i løypene forringes fort, men om værgudene står løypemannskapene bi, er det fortsatt håp om at noen av skiløypene også kan benyttes i påsken.

Norefjell 

Artikkeltags