Nå kan du lese mer om Modum på bygdeposten.no

SAMARBEID PÅ NETT: Øyvind Christensen (t.v.) og Eivind Kopland fra Modum kommune og Eirik Gullord og Knut Bråthen i Bygdeposten har inngått et samarbeid om å legge ut kommunal informasjon på bygdeposten.no.

SAMARBEID PÅ NETT: Øyvind Christensen (t.v.) og Eivind Kopland fra Modum kommune og Eirik Gullord og Knut Bråthen i Bygdeposten har inngått et samarbeid om å legge ut kommunal informasjon på bygdeposten.no. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Modum kommune har fått tildelt en fast plass på bygdeposten.no, der de kan legge ut kommunal informasjon.

DEL

– Innholdet vil bli klart merket som «kommunal informasjon» og vil komme i tillegg til avisens egne journalistiske saker. Men som redaktør vil jeg fortsatt ha det fulle og hele ansvar for det som blir lagt ut, sier redaktør Knut Bråthen som legger til at de har brukt mye tid sammen med kommunen for å gå opp grensene.

Viktig informasjon

Knut Bråthen understreker at Bygdeposten kommer til å jobbe med kommunale saker som før, men at det er viktig for lokalavisen å gi plass til informasjon fra kommunen som er viktig for innbyggerene.

- Det kan være så mangt. Det første som ligger ute er at de ansatte ved kjøkkenet på Modumheimen er tildelt kommunens Arbeidsmiljøpris. Ellers vet vi det skjer mye i den kommunale organisasjonen som er spennende, og nå vil vi i tillegg få tilgang til mye av det kommunen selv legger ut på sin hjemmeside og på Facebook, sier redaktøren.

Tenke nytt sammen

Kommunikasjonsrådgiver i Modum kommune, Eivind Kopland og kulturhusleder, Øyvind Christensen er de to som i første omgang skal styre informasjonsflyten. De synes det et spennende prosjekt, som skal evalueres etter ett par måneder. Er det en suksess vil det fortsette.

– For oss i Modum kommune er det selvsagt viktig å forsøke å nå flest mulig av våre innbyggere med informasjon. Det kan også være situasjoner der vi må raskt ut med informasjon. Jeg vil tro at det vil handle mye om relevant informasjon som det er nyttig for innbyggerne å vite. Det er en mulighet for å vise hva vi holder på med, og så skjer det blant annet mye spennende innen kultursektoren. Derfor er det hyggelig at kulturhuslederen brenner for dette prosjektet. Dessuten er vi veldig tidlig ute i Norge med et slikt samarbeid med lokalavisen. Det er spennende å få være med på, sier Eivind Kopland.

I likhet med redaktøren understreker han at leserne må skille mellom det som er kommunal informasjon og det som er journalistikk.

– Dette vil være godt merket slik at vi på den måten ikke tråkker i hverandres bed, sier Kopland.

Både kommunen og Bygdeposten er enige om at dette ikke er en kanal for politisk debatt. Men hvis ordføreren har vært ute og representert vil det kanskje dukke opp et bilde og en tekst.

En digital tidsalder

En digital tidsalder krever også at medier tenker nytt. Kravet til å finne mest mulig matnyttig og relevant informasjon på ett sted øker. Amedia, som eier Bygdeposten, har som mål at avisene skal være lokale allmenkringkastere og redaktør Knut Bråthen mener de ved å invitere Modum kommune inn på avisens digitale flater er med på å legge forholdene til rette for det.

Artikkeltags