Konkurransen for å bli Master of Cyber Security hadde 3 000 deltakere. Men Martin Ingesen og Nikolai Magnussen var de eneste med alt rett i kampen om å bli kåret til Norges beste datasikkerhetsekspert, skriver digi.no på sine nettsider.

Bak konkurransen står HacCon i samarbeid med digi.no, og den har pågått siden i fjor sommer.

LES OGSÅ: Slik blir Modums største barnehage

Umulig å skille

Guttene måtte svare på over 200 oppgaver, og da de til slutt sto likt, fikk de tilbud om å dele førstepremien.

Men Ingesen og Magnussen ville ikke gi seg så lett. De valgte å gjennomføre en finale, som ble meget spennende. Til tross for to ekstra runder, sto de forsatt likt.

Derfor ble begge utropt til vinnere, og har fått tittelen Master of Cyber Security 2017 og en sjekk på 10.000 kroner som de deler likt mellom seg.

– Helt uvirkelig. Dette hadde ingen av oss forventet, sier de to guttene til digi.no.

LES OGSÅ: Skulle bare hvile – bilen havnet i grøfta

Ville bli utvikler

Vikersund-gutten Martin Ingesen var ferdig med en bachelor i informatikk i fjor. Han gikk rett fra skolebenken til jobb hos Syscom. Tittelen hans er SecOps-konsulent, og Ingesen er et bindeledd mellom sikkerhet og drift.

Ved siden av jobber han for å ta en master i informasjonssikkerhet ved NTNU på Gjøvik.

– Egentlig ville jeg bli programmerer, som er noe jeg har ønsket hele livet. Men så tok jeg et sikkerhetskurs på skolen og likte det. Og så syntes jeg hacking er litt tøft også, da. Det er litt en guttedrøm å jobbe med dette, sier Ingensen til digi.no

Og pengepremien. Den kommer godt med. Guttene planlegger å reise sammen til verdens største hackerkonferanse i Las Vegas til sommeren.

LES OGSÅ: – Vi sier at vi trener til Finnmarksløpet