Redningsaksjon: To menn har klart å komme seg på land

PÅ LAND: De to mennene skal ha klart å komme seg på land selv. Her er brannmannskapene med innsatsleder Øivind Brandtenborg i Modum Brannvesen i ferd med å aksjonere.

PÅ LAND: De to mennene skal ha klart å komme seg på land selv. Her er brannmannskapene med innsatsleder Øivind Brandtenborg i Modum Brannvesen i ferd med å aksjonere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De to mennene som klamret til et isflak ute i Drammenselva like nord for Embretsfoss kraftstasjon i Åmot har klart å komme seg på land.

DEL

De to skal nå bli tatt hånd om av redningspersonell på stedet. Bygdeposten vet ikke noe om helsetilstanden til de to.

Det dreier seg om to menn på henholdsvis 24 og 16 år. De skal selv ringte brannvesenet for å få hjelp. Modum Brannvesen rykket ut få minutter før klokken 18 til stedet med redningsbåt. Politiet rekvirerte et Sea King-redningshelikopter som ble sendt til stedet.

– Brannvesenet har kontakt med de to og helikopteret er sendt dit for å plukke dem opp, sier operasjonsleder i politiet, Kjell-Reidar Bakken til Bygdeposten.

Fikk melding like før kl. 18

Meldingen til politiet tikket inn like før klokken 18 lørdag kveld, men de har få opplysninger i saken.

– Det enese vi foreløpig vet er at det dreier seg om to menn er ute i elven og at brannmannskapene på stedet har lokalisert dem og har kontakt. Hva de gjorde ved elva har vi ingen detaljer om, sier Bakken.

Etter det Bygdeposten erfarer skal de to ha stått på isen og at et isflak med de to har løsnet og drevet ut i elva. Det er sterk strøm ute i selve elva på stedet.

Artikkeltags