Gå til sidens hovedinnhold

Skal bygge underjordisk hengebru

Artikkelen er over 4 år gammel

Neste år feirer Blaafarveværket 50 år som museum. Jubileet skal markeres med å bygge en underjordisk hengebru på 35 meter.

Det er en gave på 1,2 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB som gjør at Blaafarveværket snart kan føye enda en attraksjon til en allerede lang liste av publikumsmagneter.

Det nyeste tilskuddet blir en underjordisk 35 meter lang hengebru inne i Koboltgruvene.

– Inn mot museets 50-årsjubileum i 2018 er denne planlagt å være prikken over i-en inne i Koboltgruvene, opplyser direktør Tone Sinding Steinsvik i en pressemelding.

Les også

Fra Jevnaker for å hilse på dyrene

LES OGSÅ:

Midt i malmåren

Hengebrua blir etter sigende spektakulær og gir den daglige guidede turen en etterlengtet rundgang, slik at man i størst mulig grad kan gå en ny vei på hele turen.

Brua skal bygges i den 40 meter lange Glück Auf-strosse, der man bokstavelig talt kommer til å gå midt i malmålren, med originale tregulv, stiger og tømmerstokker rundt seg på alle kanter.

– Vi håper det kommer til å kile litt i magen på tur over hengebroen samtidig som vi vil øke museets og regionens attraktivitet ytterligere, melder en entusiastisk Tone Sinding Steinsvik.

LES OGSÅ: Lyst til å bli med disse damene på fest?

Kommentarer til denne saken