Disse dagene blir påsketrafikken verst

Du må ha litt tålmodighet hvis du skal ut i påsketrafikken. Det blir kø, som her på E16 mellom Styggdalen og Monserud. Veivesenet forventer en topp på Sollihøgda fredag ettermiddag.

Du må ha litt tålmodighet hvis du skal ut i påsketrafikken. Det blir kø, som her på E16 mellom Styggdalen og Monserud. Veivesenet forventer en topp på Sollihøgda fredag ettermiddag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Statens vegvesen forventer jevn trafikk både fredag og lørdag før palmesøndag, og onsdag før skjærtorsdag.

DEL

Vegtrafikksentralen legger fortløpende ut meldinger om kø og forsinkelser på vegvesen.no. Meldingene blir også sendt de ulike radiostasjonene.

LES OGSÅ: Med blålys og sirene på «humpe-titten-veien»

Her blir det kø

Trafikken i forbindelse med påskeutfarten fordeler seg jevnt over helgen. Trafikktall viser en topp på E16 Sollihøgda fra klokken 14 til 19 fredag før palmesøndag og en topp mellom klokken 12–13 lørdag før palmesøndag.

I Buskerud oppstår de lengste køene på Ringerike, i Hallingdalsområdet og på fylkesveg 40 mot Kongsberg i forbindelse med hjemfarten 1. påskedag. Køene oppstår ved 13-14-tiden, og kan vare helt til midnatt.

LES OGSÅ: – Her har de kastet veipenger ut av vinduet

Unngå å kjøre hjem 1. påskedag

Hvis du ikke vil stå i kø, bør du unngå å kjøre hjem 1. påskedag.

– Når det blir kø på de mest trafikkerte veiene, setter vi opp skilt med alternative veiruter. Det er imidlertid få slike ruter i Buskerud, opplyser Statens vegvesen.

Som også ber om at turistene i fjellet ikke parkerer langs riks- og fylkesveier der det ikke er tillatt. På grunn av sikkerhet og fremkommelighet, blir det satt opp «Parkering forbudt»-skilter flere steder.

– Vi oppfordrer alle til å sjekke vær- og føreforholdene før de legger ut på kjøretur, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Trafikk-kart 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken