Nesten halvparten av nordmenn – 44 prosent – foretrekker riskrem som dessert julaften.

Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Det er på Sørlandet de er aller mest glad i retten, seks av ti sørlendinger avslutter julemåltidet med riskrem.

– Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor riskrem er så populært. Det er både enkelt å tilberede og ikke minst smakfullt. Ikke minst er det fint å lage dersom man har julegrøt til overs, sier direktør i Melk.no, Ida Berg Hauge.

På andreplass finner vi multekrem, som 15 prosent spiser på julaften. Denne retten er særlig populær i Midt-Norge og blant de over 60. I den aldersgruppen er det 24 prosent som oppgir at de spiser multekrem julaften.

På de neste plassene følger karamellpudding (7 prosent), is (5 prosent) og fruktsalat (5 prosent). Det er 9 prosent som oppgir at de ikke har noen spesiell dessert-tradisjon.

Disse tallene har vært stabile de siste årene.

– Det som er spesielt med julen er jo nettopp det at vi har enkelte tradisjoner som gjentar seg år etter år. Tradisjonene rundt julemat og juledessert er derfor nokså stabile og påvirkes ikke så lett av trender. Vanlig julemat er mer enn bra nok, forklarer Ida Berg Hauge. (ANB)